""
""

Ešli Kol stigao u Romu, zaradiće 4,6 miliona evra za dve godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.07.14. | 12:00

Iskusni levi bek postao prvi engleski fudbaler u istoriji koje je obukao dres rimske Vučice

Serija A je postala utočište za još jednog veterana iz Premijer lige. Posle Majka Esijena i Nemanje Vidića, kišno Ostrvo je sunčanim Apeninima zamenio i Ešli Kol. Bivši engleski reprezentativac sleteo je jutros na aerodrom u Rimu i automatski se uputio na lekarske preglede i potpis ugovora. Oko 50 navijača rimskog kluba je dočekalo Kola na aerodromu Fjumićino.

Izabrane vesti

 

Kol je sa Romom postigao dogovor o saradnji na dve godine uz mogućnost produžetka na još jednu. Ugovor je vredan 2,3 miliona evra po sezoni što je mnogo manje od onoga što je zarađivao u Čelziju. Njegovim transferom Roma je nastavila sa transfer politikom dovodeći slobodne igrače visokog kvaliteta, a i samom Kolu se ispunila želja da potpiše za neki klub van Engleske. Na sličan način je Roma prošlog leta angažovala desnog beka - iskusnog Daglasa Maikona koji je kao slobodan igrač došao iz Mančester Sitija. Vučica će naredne sezone nastupati u Ligi Šampiona, a prekaljeni as poput Ešli Kola će svojim iskustvom igranja u najprestižnijem klupskom takmičenju pomoći ekipi Rudija Garsije.

Podsetimo da je selektor Roj Hodžson uoči Mundijala u Brazilu precrtao 33-godišnjeg sa spiska igrača koji su predstavljali Englesku, pošto je više verovao u mlađe snage Luka Šoua i Lejtona Bejnsa.

Zanimljivo je da je Ešli Kol prvi Englez u istoriji Rome, a u dosadašnjoj karijeri nosio je dres Kristal Palasa, Arsenala i Čelzija, dok je za reprezentaciju Gordog Albiona odigrao 117 utakmica.

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARomaPremijer ligaItalijaEvropaEšli KolEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara