""
""

Evo ga i Everton! Konačno kupljena gol-mašina umesto Lukakua

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.12.17. | 12:57

Karamele platile 28.000.000 evra za rešenje problema u napadu

Everton je dogovorio transfer najvećeg zimskog pojačanja - za 28.000.000 evra na Gudison Park će u narednim danima sleteti Čenk Tosun!   

Izabrane vesti

Turski golgeter iz Bešiktaša je letos bio velika želja Kristal Palasa koji ga je jurio do poslednjeg dana prelaznog roka i nije bio spreman da ponudi traženih 15.000.000 evra. Sjajnim igrama u jesenjom delu sezone za Bešiktaš, Tosunova cena se skoro duplirala i Sem Alardajs nije žalio para da ga dovede i učinio ga je jednim od najskupljih igrača u istoriji liverpulskog kluba. Prva ponuda od 20.000.000 evra je odbijena u Istanbulu, ali je odmah usledila druga koja je prihvaćena.

Everton traži golgetera još od letošnjeg odlaska Romelula Lukakua u Mančester Junajted. Celo leto su jurili Dijega Kostu i Olivijea Žirua i na kraju su odbijeni. Alardajs je rešio da se ne kocka i da već na startu zimskog prelaznog roka reši pitanje napadača, s obzirom da Nijas i Sandro Ramirez nisu ispunili očekivanja. A realno i nisu taj kalibar igrača.

Bešiktaš je danas prihvatio ponudu sa Gudison Parka, a igrač se još ranije dogovorio sa engleskim klubom oko ugovora na četiri i po godine. U društvu oca i brata je posetio Evertonov trening centar, prošao lekarske preglede i potpisao ugovor koji će postati validan 1. januara. Evertonu se žurilo kako bi već u prvim danima naredne godine mogao da računa na Tosuna.

(FOTO: Action images)


tagovi

BesiktasČenk TosunEngleskaEvertonPremijer ligaSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara