"Franko Vaskez u duelu sa Menezom"
"Franko Vaskez u duelu sa Menezom"

Evrogol Mutavog u Bergamu, Vargasova bomba samo za bod Viole! Kumovski remi, Deki isključen protiv Mihe (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.12.14. | 17:08

Sampdorija i Udineze odigrali 2:2, po jedan gol više u obe mreže na meču Atalante i Palerma, Empoli odoleo u malom derbiju Toskane, konačno je i Đenova pala u gostima

Franko Vaskez u duelu sa Menezom

Bratska podela plena u Đenovi gde su se kumovi Siniša Mihajlović i Dejan Stanković prvi put u trenerskim karijerama našli jedan preko puta drugog. Sampdorija nije uspela da savlada Udineze - 2:2.

Izabrane vesti

Prštalo je na terenu Luiđi Ferarisa, pljuštale su šanse pred oba gola i čini se da je podela plena najpravedniji ishod. Sampdorija je dobro počela i povela golo Obijanga posle greške golmana Karnezisa, ali su potom slabe postavke odbrane domaćeg tima posle dugih lopti omogućile Geihu i Danilu da donesu preokret Udinezeu posle pola sata igre. Sampdorija je krenula napred svim silama i zasluženo izjednačila leim golom glavom Manola Gabijadinija koji se na taj način oprostio od navijače Dorije pošto se uskoro seli u Napoli.

Imali su oba tim dobre šanse da osvoje sva tri boda, Eder je propustio dve odlične prilike za Sampdoriju, Geiho je na drugoj strani pogodio stativu. Udineze je meč završio sa igračem manje pošto je i finišu isključen Orto, a pre njega je sa klupe zbog prigovora udaljen i Dejan Stanković. Stramaćonijev pomoćnik je već jednom ove sezone bio suspendovan, sada ga verovatno očekuje nova kazna…

U malom derbiju Toskane, prekiunuta je serija dbrih rezultata Fiorentine. Empoli je odoleo na Artemio Frankiju i izvukao jako važan bod u borbi za opstanak. Viola je povela golom Vargasa. Peruanski bombarder je u svom stilu ispalio projektil iz levice i zakucao loptu u mrežu Empolija, ali je Fiorentina prokockala vođstvo. Fudbaleri Empolija su pravi majstori za prekide ove sezone i na taj način su i došli do boda, pošto je Toneli posle kornera matirao golmana Neta.

Spektakularan meč je viđen u Bergamu, gde je domaća Atalanta ipak uspela da izvuče bod protiv raspoloženog Palerma - 3:3. Rešetali su Argentinci na obe strane, pošto su postigli pet od ukupno šest golova. Sicilijanci su ekspresno poveli posle topovskog voleja Rigonija kojeg je proigrao Vaskez, a onda je usledio najlepši detalj meča. Verovatno i celog ovog kola u Seriji A. Argentinski vezista FrankoMudo” (“Mutavi”) Vaskez. Momak koji je sjajno otvorio sezonu je upao u malu krizu i nije se upisao u listu strelaca punih deset mečeva. Danas je nadoknadio. Posle dodavanja supertalentovanog zemljaka Dibale, Vaskez je spektakularnim lobom u stilu slavnog Maradone lobovao golmana Atalante sa nekih 30 metara.

U finišu poluvremena, veteran Herman Denis je golom iz penala vratio nadu Atalanti, ali u nadoknadi vremena Dibala je promešao odbranu domaćih i kao na tacni poslužio Vaskeza koji je povisio na 3:1 za odlazak na poluvreme. Potom su u nastavku proradili Gaučosi u taboru Atalante. Moralez je smanjio na 2:3, da bi Herman Denis drugim golom na meču postavio konačnih 3:3.

Konačno je i Đenova poražena u gostima. Prvi poraz Grifonima van njihovog Marasija je naneo Torino posle preokreta u drugom poluvremenu. Jago Falke je lepim udarcem sa distance doveo Đenovu u vođstvo, ali je defanzivac Kamil Glik dva puta u pravo preme bio sam na drugoj stativi pred golom gostiju i izrastao u junaka utakmice.

SERIJA A – 16. kolo:

Četvrtak:

Kaljari – Juventus 1:3 (0:2)
/Rosetini 65 - Tevez 3, Vidal 15, Ljorente 51/

Napoli – Parma 2:0 (2:0)
/Zapata 19, Metens 30pen/

Subota:

Sasuolo – Ćezena 1:1 (0:0)
/Zaza 76pen – Ze eduardo 94/

Roma – Milan 0:0

Nedelja:

Verona – Kjevo 0:1 (0:0)
/Paloski 81/

Atalanta – Palermo 3:3 (1:3)
/Denis 40 penal, 76, Morales 55 - Rigoni 6, Vaksez 16, 45+1/

Fiorentina – Empoli 1:1 (1:0)
/Vargas 44 - Toneli 57/

Sampdorija – Udineze 2:2 (1:2)
/Obijang 15, Gabijadini 60 - Geiho 31, Danilo 34/

Torino – Đenova 2:1 (0:1)
/Glik 52, 63 - Falke 42/

20.45  Inter – Lacio

(FOTO: Action images)


tagovi

AtalantaDaniloDejan StankovićĐenovaEmpoliEvropaFjorentinaFranko VaskezHerman DenisHuan Manuel VargasItalijaJago FalkeKamil GlikManolo GabijadiniPalermoPaulo DibalaPedro ObijangSampdorijaSerija ASiniša MihajlovićTorinoUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara