""
""

Fener traži napadača, Kočaman već izabrao: Dovedite mi Mitrovića!

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.17. | 17:42

Turski velikan zove golgetera Orlova, kojem je neophodna veća minutaža na terenu

Srpski napadač Aleksandar Mitrović obezbedio je plasman u Premijer ligu sa Njukaslom, ali se prošle sezone nije previše naigrao u dresu Svraka, s obzirom da je Rafa Benitez prednost davao najboljem strelcu Dvajtu Gejlu, a na kraju i veteranu Marfiju, pa je pitanje da li bi se nešto promeilo u narednoj sezoni. Stoga je reprezentativcu Orlova možda i najbolje da promeni klub ovog leta, a prema pisanju turskih medija za njegove usluge ozbiljno je zainteresovan tamošnji velikan Fenerbahče.

Izabrane vesti

Uprava kluba sa stadiona Šukru Saračoglu odlučila je da dovede četvroricu igrača ovog leta, a pitanje napadača jedan od prioriteta. Budući strateg Kanarinaca Ajkut Kočaman, koji bi uskoro trebalo da preuzme kormilo tima, navodno se odlučio upravo za Mitrovića, pa se očekuje da uprava Fenera uskoro sedne za sto sa predstavnicima Njukasla. Trener Fenera je svestan da je Robin van Persi dostigao limite u svojoj igri, dok je Mitrović sjajan u skok igri i ima još dovoljno prostora za napredak.

Svrake su Mitrovića na leto 2015. godine platile Anderlehtu 18.500.000 evra, pa neće pristati da idu previše ispod te cifre, ali je to nešto što je Fenerbahče u stanju da ispoštuje. Ipak, jedna od opcija bi mi mogla da bude i jednogodišnja pozajmica, tokom koje bi sprski golgeter imao priliku da ubedi Beniteza da za njega ima mesta u startnih 11 ekipe sa Sent Džejms Parka.

U svakom slučaju, odlazak u Tursku bi mogao da bude od velikog značaja za karijeru nekadašnjeg napadača Partizana, kojem je definitivno potrebno znatno više minuta na terenu. Mitrović je prošle sezone zabeležio 25 nastupa u Čempionšipu i postigao svega četiri gola, ali je najveći deo mečeva ulazio sa klupe.

(FOTO: Action images)


tagovi

Ajkut KočamanAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara