""
""

Ferari priznao da je nemoćan u Mercedesovim raljama!

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.16. | 12:02

“Razlika za Mercedesom je veća nego što smo ranije izračunali, ustvari ona je slična kao i na kraju 2015. godine”, kaže jedan od glavnih inženjera Skuderije, Jok Klir

Konačno je stiglo priznanje. Ferari, odnosno jedan od glavnih inženjera Skuderije, Jok Klir priznao je da je razlika Ferarija u odnosu na Mercedes znatno veća nego što je ekipa do sada mislila.

“Razlika za Mercedesom je veća nego što smo ranije izračunali, ustvari ona je slična kao i na kraju 2015. godine.  Sigurno smanjujemo zaostatak za njima, ali je pitanje kada ćemo moći da ih dostignemo”, kaže Klir.

Izabrane vesti

Inženjer Ferarija navodi da nema nikakve potrebe da krije bilo šta vezano za stanje u njihovom boksu. Jok Klir takođe tvrdi kako u timu iz Maranela nema nikakve krize, ali i da je zaostatak za Mercedesom akutni, mada ne i jedini problem u Formuli 1. On veruje da se neki timovi služe nekom vrstom prevare, odnosno kontrolom pritiska vazduha u pneumaticima u toku trke.
“Manji pritisak u gumama vam daje bolje prijanjanje, ali je lakše u kvalifikacijama da kontrolišete gume u operativnom prozoru. Mi ne verujemo u ove price jer možda je moguće da to uradite sa 0,5 PSI, ali nikako sa 2 PSI kako se neki hvale. FIA je međutim potvrdila da su svi bolide potpuno legalni, odnosno da nema nepravilnosti, pa ćemo na tome i zatvoriti ovu priču”, tvrdi Klir.

Bez obzira na navode inženjera Ferari je evidentno u takmičarskoj krizi. Prema trenutnom stanju u šampionatu Formule 1 za tim iz Maranela je veći problem konkurentnost sa Red Bulom nego sa Mercedesom. Taj promenjeni odnost rivaliteta viđa se sve češće u javnosti, a adekvatan primer je prozivka, ili bačena rukavica Red Bula u pravcu Ferarijevog boksa uoči trke za Veliku nagradu Monaka. Ispostavilo se da je poziv na izazov Ferariju od Red Bula opravdan pošto se Daniel Rikardo borio za pobedu sa Hamiltonom dok je ferari skupljao Rajonenovu srču i Fetelovu nemoć da se umeša u osvajanje najvišeg plasmana u Monte Karlu.

(Foto: Action Images)


tagovi

Sebastijan FetelMercedesLuis HamiltonKimi RaikonenFormula 1Ferari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara