"Evropa nije zaboravila Partizan"
"Evropa nije zaboravila Partizan"

Fiba razmišlja o “vajld karti“ za Partizan, za crno-bele pita i Evroliga

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.16. | 13:51

Uprkos finansijskoj krizi, raniji se rezultati ne zaboravljaju

Evropa nije zaboravila PartizanNeizvesnost oko budućnosti evropske, samim tim i srpske košarke. U situaciji kad nisi najjači strpljenje je od suštinskog značaja. Srbi neće imati glavnu reč kada se bude odlučivalo u sukobu Evrolige i Fibinog odgovora. Stoga predstavnici KSS, pa i najvećih srpskih klubova mudro čekaju da vide šta će im se ponuditi. Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović juče je govorio o namerama crveno-belih, pa smo se raspitali i kakav je status Partizana, jer nije tajna da zagovorinici i jedne i druge lige nedeljama opipuju puls svih klubova koji nešto znače na evropskom tlu. 

Saznajemo da  Evropa nije zaboravila crno-bele i da su u poslednjih nedelju dana čelnici Fibe  nekoliko puta stupili u kontakt sa rukovodstvom Partizana. Iz izvora bliskih evropskom organku svetske kuće košarke, MOZZART Sport saznaje da su u Fibi izrazili želju da Partizan učestvuje u novoformiranoj Ligi Šampiona i da su zbog trenutne situacije čak raspoloženi da razmišljaju o potencijalnom izdavanju "wild carda".

Izabrane vesti

Istovremeno, iz izvora bliskih klubu se moglo čuti da je napravljen i kontakt sa vodećim ljudima Evrolige, odnosno da je konkretno Đordi Bertomeu razgovarao sa Miroslavom Berićem i da je uprkos trenutnoj krizi rezultata i finansija veoma zainteresovan za mogućnost da se Partizan odluči za takmičenje pod njenim okvirom.

Ali kao što je i Čović rekao situacija će biti nešto jasnija tek od proleća. Do tada ne treba očekivati da se naši klubovi javno izjašnjavaju. Dobro znamo da se uvek slomi na najmanjima, a srpska košarka, ma koliko slavna bila, trenutno nema finansijsku podršku da bi mogla da širi svoj uticaj širom Starog kontinenta.

Biće ovo vatreno proleće.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK PartizanMiroslav BerićFIBAEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara