"Pazi, snima se!"
"Pazi, snima se!"

FIFA otkrila: FS Grčke godinama špijunirao igrače i stručni štab!

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.04.17. | 12:10

Za prismortru su se koristile skrivene kamere i prislušni uređaji privatnih agencija

Pazi, snima se!"Veliki brat te gleda" lako bi mogao da postane moto Fudbalskog saveza Grčke. Otkriveno je, naime da se FSG godinama služio uslugama privatnih agencija koje su imale zadatak da bukvalno špijuniraju zaposlene, ali i stručni štab i igrače reprezentacije!

Ovu informaciju potvrdio je posebni komitet koji je postavila FIFA prošle godine ne bi li smirila tamo situaciju i "dovela savez u ravni sa propisima svetske kuće fudbala". A otkrivena je prava špijunska afera!

Izabrane vesti

"Komitet sa besom, dubokim razočaranjem i osećanjem srama otkriva javnosti i predaje istražnim organima nove dokaze koji potvrđuju da je EPO pratio zaposlene, kao i reprezentativce i članove stručnog štaba tokom njihovog boravka u trening centru. Ovi dokazi zadaju žestok udarac grčkom fudbalu i dovode nas do tačke kada je čast iznad svega i kada svi koji rade u grčkom fudbalu ne smeju ostati tihi", stoji u saopštenju Komiteta.

Kako se tvrdi u madijskim izveštajima, za špijuniranje su korišćene kamere i prislušni aparati, ali nije poznato zbog čega su se čelnici Saveza odlučili na ovaj nelegalan potez.

(foto: Shutterstock)


tagovi

EvropaFIFAGrčka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara