"Kortni Li u akciji"
"Kortni Li u akciji"

Gasol se vratio – u Memfisu ponovo grizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.01.14. | 09:14

Oklahoma ispraćena iz Tenesija pobedom 90:87. Lejkersi u kanalu

Kortni Li u akcijiNavijači u Memfisu konačno su dočekali dugo očekivani povratak Marka Gasola, a saigrači su se potrudili da mu ulepšaju prvi izlazak na teren posle skoro osam nedelja koje je proveo van stroja zbog operacije levog kolena. Grizliji su na domaćem terenu savladali Oklahomu sa 90:87.

Gasol je na parketu proveo 24 minuta i ubacio 12 poena, a Kortni Li i Zek Randolf su se potrudili da to ipak bude dovoljno za trijumfalan povratak. Li je postigao 24 poena, uključujući tu i dva ključna bacanja u finišu meča, dok je Rendolf stao na koti 23, ali je imao i 13 skokova.

Izabrane vesti

Na drugoj strani je po običaju odskočio Kevin Durent sa 37 poena, ali je izostala podrška saigrača. Redži Džekson je nešto pokušao sa 17 poena, ali je imao i čak sedam izgubljenih lopti.

Indijana je savladala Sakramento sa 116:92 uz 31 poen Pola Džordža, koji je ubacio i četiri trojke i bio najveći krivac za kraj pobedničkog niza Kraljeva od tri utakmice.

Dejvid Vest je pomogao sa 16 poena i osam skokova, Lens Stivenson je ubacio 13 koševa uz po pet uhvaćenih lopti i asistencija, a Pejsersi su izvojevali petu pobedu na poslednjih šest mečeva.

Demarkus Kazins je bio ubedljivo najbolji u poraženom timu sa 31 poenom i 13 skokova, ali je to bilo premalo. Sakramento prvi put u poslednjih 12 mečeva nije uspeo da prebaci granicu od 100 poena.

Šarlot je savladao Njujork sa 108:98 pošto Niksi nisu imali rešenja za Ala Džefersona i Kembu Vokera.

Ovaj prvi je postigao 35 poena, najviše u sezoni, a Voker je pobedi doprineo sa 25 od kojih je 12 ubacio u odlučujućoj četvrtoj deonici, pa su Niksi pretrpeli prvi poraz posle pet uzastopnih pobeda.

Bobketsi su, pak, prekinuli post od tri meča bez pobede.

Njujorčane je predvodio Karmelo Entoni sa 20 poena i šest skokova.

Slavio je i Klivlend i to usred Kalifornije. Los Anđeles Lejkersi morali su da se pomire sa porazom od 118:120 pošto je Luol Deng bio izuzetno šuterski raspoložen i postigao 27 poena uz pet trojki.

Odličnu rolu odigrao je i Anderson Varežao sa 18 poena, al ii 18 skokova, dok se Dion Vejters raspucao u poslednjoj četvrtini u kojoj je ubacio 13 od svojih ukupno 17 poena.

Nik Jang je bio najefikasniji u domaćem timu, postigao je 28 poena, Džodi Miks je dodao 26 (šest trojki), ali su Lejkersi doživeli i peti uzastopni poraz, čak 11 u poslednjih 12 mečeva.

A tek im predstoji ubitačna turneja od sedam utakmica na strani.

Rezultati NBA lige:

Šarlot – Njujork 108:98
Indijana – Sakramento 116:92
Memfis – Oklahoma 90:87
LA Lejkers – Klivlend 118:120

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zek RendolfSakramento KingsPol DžordžNjujork NiksNBA ligaMemfis GrizlisMark GasolLuol DengLos Anđeles LejkersKortni LiKemba VokerIndijana PejsersAnderson VarežaoAl Džeferson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara