""
""

Grant našao posao! Bivši trener Partizana spreman za afričku avanturu

Vreme čitanja: 1min | pon. 17.11.14. | 11:32

Izraelac je imao dve i po godine da se lepo odmori i spremi za novi angažman, a sada će predvoditi Crne zvezde

Ponovo radi Avram Grant! Izraelski trener i bivši šef stručnog štaba Partizana dogovorio se sa Fudbalskim savezom Gane i u narednom periodu predvodiće selekciju Crnih zvezda. On će na toj funkciji zameniti Akvasija Apiju koji je pre dva meseca sporazumno raskinuo ugovor sa Savezom.

Za Granta će to predstavljati povratak u fudbal posle više od dve godine pauze. Upravo je angažman u Partizanu, čiju klupu je napustio u maju 2012. godine, bio poslednji za Granta.

Izabrane vesti

Prema nezvaničnim informacijama, izraelski trener finansijski će proći izuzetno dobro u ovom aranžmanu sa FS Gane.

Grant će samo za potpis ugovora dobiti 200.000 dolara, a njegova mesečna plata iznosiće oko 50.000 dolara.

Izraelac je sa Partizanom u sezoni 2011/2012 osvojio titulu šampiona Srbije, ali će ga navijači crno-belih najviše pamtiti po tri vezana poraza od Crvene zvezde (dva u kupu i jedan u prvenstvu) za manje od mesec i po dana.

Najveći uspeh u trenerskoj karijeri Grant je napravio 2008. godine na klupi Čelsija kada je sa Plavcima došao do finala Lige šampiona, ali je tada u Moskvi slavio Mančester junajted posle penala.

Grant je u karijeri još trenirao Portsmut, sa Vest Hemom je ispao iz Premijer lige, a u Izraelu je vodio Makabije iz Tel Aviva i Haife, kao i dva Hapoela, iz Petah Tikve i Haife. Bio je i selektor Izraela od 2002. do 2005. godine.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Avram GrantGanameđunarodni fudbalFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara