"Slavlje Veratija i Markinjosa posle gola Italijana"
"Slavlje Veratija i Markinjosa posle gola Italijana"

GRUPA F: Svetla Pariza potamnela Barsu, Luiz i Verati srušili katalonsku tvrđavu! Mažićev sumnjivi penal na Kipru (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.09.14. | 22:44

Pari Sen Žermen furioznom igrom u prvom delu očitao lekciju Kataloncima (3:2), APOEL izjednačio protiv Ajaksa posle diskutabilne odluke srpskog sudije (1:1)

Slavlje Veratija i Markinjosa posle gola ItalijanaZlatan na tribini, zlatni vez Pari Sen Žermena na terenu! Nije Svecima potreban Ibrahimović da bi bacili na kolena Barselonu. Bez pomoći povređene prve zvezde tima, prvak Francuske je očitao lekciju katalonskom gigantu i nagovestio da ima toliko moćnu ekipu da se i bez takvog asa nosi sa jednim od favorita za osvajanje Lige šampiona. U drugoj rundi Grupe F, Pariz je dočekao pobedu nad Mesijem i kompanijom – 3:2!

Presudili su rani golovi ekipe Lorana Blana u oba poluvremena. David Luiz je prvencem u dresu PSŽ-a pokazao da može da bude jednako koristan i pred tuđim golom i tako stavio so na ranu Luisu Enrikeu koji je, takođe, letos želeo da ga angažuje. Brazilac je uspeo da matira Ter Štegena posle samo deset minuta igre i tako postane prvi fudblaer ove sezone koji je zatresao Barsinu mrežu, posle uvodnog susreta sa APOEL-om u Ligi šampiona i čak šest u Primeri.

Izabrane vesti

Luis Enrike sa igračima BarseloneNa odgovor Katalonaca nije se dugo čekalo. Svega 120 sekundi. Toliko je trebalo Leu Mesiju da na pas Inijeste poravna na 1:1 i 68. golom u Ligi šampiona stigne Kristijana Ronalda na večnoj listi najboljih strelaca elitnog kupa. Ispred njih dvojice samo je legendarni Raul (71).

No, nošen fantastičnom podrškom sa tribina, gde su, između ostalih bili Nikola Sarkozi, Dejvid Bekam i Bjonse, domaćin je prvo poluvreme odigrao u transu i zahvaljujući Marku Veratuju stigao do novog vođstva. Italijanu je to bio prvi gol za PSŽ u 92. zvaničnoj utakmici za klub. Nije mogao da izabere bolji trenutak.

Već tad se moglo naslutiti da se Barsa neće oporaviti od šoka, jer kad god je u poslednjih pet mečeva u Ligi šampiona imala zaostatak posle prvog poluvremena potpisivala je kapitulaciju. Da položi oružje naterao ju je Matuidi, spretni realizator akcije s početka drugog dela u kome je domaćin odmah posle 3:1 oborio ritam i povukao se na svoju polovinu, pa ga je Nejmar kaznio i tako uneo neizvesnost. Do kraja meča jedina vredna pomena je činjenica da je Ćavi Ernandez ušao u igru i 143. utakmicom u Ligi šampiona pretekao Raula i postao igrač sa najviše utakmica u najjačem takmičenju.

A Pari Sen Žermenu ostaje oreol nepobedivosti na Parki prinčeva, gde na poslednjih 30 utakmica ima 20 trijumfa i deset remija, ali je pokazao da će možda da pojuri i prvo mesto u grupnoj fazi.

-----------------------------------------------------------------------

PARI SEN ŽERMEN – BARSELONA 3:2 (2:1)
/David Luiz 10, Verati 26, Matuidi 54 – Mesi 12, Nejmar 56/

Pariz
Stadion: Park prinčeva
Sudija: Nikola Ricoli (Italija)

PSŽ: Sirigu – Van der Vil, Markinjos, Luiz, Maksvel – Verati (od 71. Kabaj), Mota, Matuidi – Moura (od 90+1 Behebe), Pastore (od 86. Šantom), Kavani.

BARSELONA: Ter Štegen – Alves (od 83. Sandro Ramirez), Matje, Maskerano, Alba – Rakitić (od 69. Ćavi), Buskets, Inijesta – Pedro (od 62. El Hadadi), Mesi, Nejmar.

--------------------------------------------------------------------------

Sumnjivi penal za APOELAPOEL je u u Nikoziji osvojio prvi bod u Ligi šampiona i pokazao da se neće tako lako odreći ambicije da prezimi u Evropi. Ključni detalj susreta na Kipru desio se na isteku pola sata igre kad je Milorad Mažić dosudio penal za domaći sastav. Čini se – prestrogo, pošto je lopta pogodila Van Rajna u grudi, a ne u ruku, kako je to procenio srpski arbitar. Kiprani su sa bele tačke poravnali na 1:1 i tako zaustavili mašineriju iz Amsterdama koja je do tog trenutka bila bolji takmac na terenu.

Doduše, Frank de Bur ne bi trebalo da krivi samo Mažića, već i Sigtorsona, jer je reprezentativac Islanda propustio nekoliko odličnih prilika. No, opet, ostaje podatak da je prvak Holandije od poslednjih šest golova u Ligi šampiona čak četiri primio iz penala!

Ajaks je dominirao u posedu lopte, imao više udaraca u okvir gola (6:2), ali je APOEl prepoznatljivom odbranom izdržao sve nalete gostiju, a čak je mogao i do celog plena, ali je Kasper Silesen odbranio šut Serđa u 70. minutu.

------------------------------------------------------------------------------------

APOEL – AJAKS 1:1 (1:1)
/Manduka 31pen – Andersen 18/

Nikozija
Stadion: GSP
Sudija: Milorad Mažić (Srbija)

APOEL: Pardo – Serđo, Giljerme, Karlao, Antoniades – Moraiš, Vinicijus, Gomeš (od 71. De Vićentini), Aloneftis – Manduka (od 79. Efrem), Šeridan (od 82. Đebur).

AJAKS: Silesesn – Vanm Rajn, Veltman, Mojsander, Boilesen – Vergever, Klasen (od 74. El Gazi), Serero – Šene, Andersen (od 74. Kišna), Sigtorson.

---------------------------------------------------------------------------------------------

TABELA: PSŽ 4, Barselona 3, Ajaks 3, APOEL 1 bod.

(FOTO: Action images)


tagovi

AjaksAPOELEvropaFrancuskaHolandijaKiparLiga šampionaPari Sen ŽermenŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara