"Trenutak kada je Marko Gudurić pogledao ka Milanu Guroviću"
"Trenutak kada je Marko Gudurić pogledao ka Milanu Guroviću"

Gurović o Gudurićevom pogledu: Dve godine smo vežbali baš taj šut!

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.17. | 09:11

"Tokom prve godine nije bio konstantan, pogađao je četiri ili pet od deset šuteva. Već u drugoj uspevao je da veže 30 ubačaja na treningu, tada je postalo jasno da će ih ubacivati i na utakmicama"

Trenutak kada je Marko Gudurić pogledao ka Milanu Guroviću

"Kažu lopov lopova oseti u autobusu, tako i ja mogu da prepoznam, kao što sam recimo prepoznao Gudurića da može da bude dobar igrač". 

Izabrane vesti

Ovim, ali i mnogi drugim rečima hvale Milan Gurović je u opširnom razgovoru za MOZZART Sport, pre bezmalo dvadeset dana, govorio o tome kako je prepoznao veliki talenat Zvezdine zlatne levice - Marka Gudurića. Njegov rad sa mladim levorukim šuterom nadaleko je poznat, a jedan od segmenata te saradnje došao je do izražaja u nedeljnom finalu Kupa Radivoja Koraća. Gudurić ne samo da je bio MVP završnog turnira, već je pogodio nekoliko teških šuteva i tako presudio Partizanu. 

Ipak, posebno je do izražaja došao trenutak kada je, u poslednjim sekundama treće deonice iz „step beka“ (šuta iz odskoka unazad) pogodio trojku koja je imala možda i presudni uticaj na dalji tok meča. A prvi kome je Gudurić tada uputio onaj, najznačajniji pogled, bio je upravo Gurović.
"Zna on šta je značio taj pogled ka njemu", rekao je talentovani šuter posle utakmice.

A onda je isto pitanje postavljeno proslavljenom reprezentativcu.
"Zna i on o čemu se radi", rekao je Gurović za Novosti, uz osmeh.
"Dve godine smo vežbali taj 'step bek' šut iz driblinga sa osam-devet metara. Radi se o veoma teškom segmentu igre, posebno kada kao levoruk idete na desnu stranu. Za levorukog igrača mnogo je lakše da napravi kretnju u levu stranu".

Gurović je zatim otkrio jednu anegdotu vezanu za priču o Markovom vežbanju šuta.
"Na jednom treningu pitao sam ga zašto dolazi da šutira, a on kaže: 'Dolazim da vežbam šut'. Tada sam mu rekao: 'Svi mogu da vežbaju šut, ali najvažnije je da veruješ da ćeš da pogodiš'. Nije poena u tome da šutiraš kao muva bez glave. Zapravo, glava naređuje ruci, i kada uspeš to da savladaš, te šuteve počećeš da pogađaš i na utakmicama. Nije isto pogađati na treningu i na meču kakav je finale Kupa, pod pritiskom, kada si umoran i bez kiseonika u zadimljenoj dvorani", kaže Gurović za Novosti

Kako je tekao proces Gudurićevog napretka, po sezonama...
"Tokom prve godine nije bio konstantan, pogađao je četiri ili pet od deset šuteva. Već u drugoj uspevao je da veže 30 ubačaja na treningu, tada je postalo jasno da će ih ubacivati i na utakmicama".

Gurović takođe smatra da bi njegov učenik mogao da bude i dobar plejmejker, zbog visine i pregleda igre, kao i da ima dosta mesta za napredak.

(FOTO: Star Sport)

 


tagovi

FK Crvena zvezdaJadranska ligaKup Radivoja KoraćaMarko GudurićMilan GurovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara