""
""

Gvardiola hoće omiljenog štopera, Juve povukao osigurač

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.16. | 12:46

Pohvale španskog stručlnjaka posle meča u Ligi šampiona su za mnoge signal da vidi Italijana kao pojačanje u budućem klubu

„Juve ima Bonućija... To je jedan od mojih omiljenih igrača ikada“, rekao je Pep Gvardiola posle meča Juventusa i Bajerna u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Katalonac je mnoge iznenadio ovom izjavom jer Bonući nekako nije tip štopera koji se uklapa u Gvardiolinu filozofiju. Juventusov ratnik je poslednjih godina nezamenjiv u poslednjoj liniji kluba i reprezentacije, a ovakve pohvale Gvardiole su ga lansirale u žižu spekulacija.

Italijanski mediji sada tvrde da je Gvardiola zapravo poslao poziv Bonućiju da mu se priključi u Mančester Sitiju narednog leta kada Katalonaac preuzme dirigenstsku palicu. Leo ima ugovor sa Starom damom do 2020. godine što znači da će ponuda morati da bude iz kategorije onih koje se ne odbijaju ako Pep želi da sarađuje sa nekadašnjim štoperom Barija.

Zanimljivo je da je Juventus danas potvrdio da je produžio saradnju sa Danijeleom Ruganijem do 2020. godine. Reč je o momku koji ove sezone uskače kao zamena Bonućiju, Kjeliniju i Barzaljiju. Priključio se prvom timu prošlog leta posle sjajne sezone u Empoliju. Juve ga je tada samo vratio pod svoje okrilje. Naime, pratio ga je kao klinca i kaparisao ga sa 18 godina, a onda ga poslao na pozajmicu u Toskanu.

Dugo vremena se Rugani najavljuje kao budući stub odbrane Juventusa. Rugani bi mogao da bude zauzme Bonućijevo mesto ako Gvardiola ubedi italijanskog reprezentativca da se preseli na Ostrvo. Želja Gvardiole da kupi štopera nije čudna s obzirom da Demikelis sigurno napušta klub, da je na izalznim vratima i Mangala, a da kapiten Kompani sve češće kuburi sa povredama. To bi Gvardiolu ostavilo samo sa Otamendijem kao štoperom na kojeg može sigurno da računa.

Ili je sve ovo Pepov pokušaj da destabilzuje Juve i Bonućija uoči revnša u Minhenu...

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Serija APremijer ligaPep GvardiolaMančester SitiLeonardo BonučiJuventusItalijaEvropaEngleskaDanijele Rugani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara