"Dani Karvahal"
"Dani Karvahal"

Gvardiola precrtao Zabaletu i Sanju? Prototip njegovog idealnog igrača već je na tapetu

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.04.16. | 09:58

Cena najmanje 25.000.000 evra. Verovatno i mnogo više

Dani KarvahalIme Emerika Laporta prvo je procurelo u javnost, ali je povreda štopera Atletika iz Bilbaa ugrozila njegovu selidbu na Etihad. Ali nije samo pozicija štopera deficitarna kad je Mančester Siti u pitanju. Posebno zato što Pep Gvardiola voli specifičan tip igrača. Pablo Zabaleta i Bakari Sanja se ne uklapaju u tu filozofiju, pa bi prema navodima madridske Marke na leto mogli da prisustvujemo pokušaju Sitija da u svoje jato privoli desnog beka Reala Danija Karvahala.

Zabaleta (31) i Sanja (33) su, uostalom, već u poznim igračkim godinama, a i daleko su od najbolje forme. Karvahal, pak, ove sezone igra više nego dobro u Madridu. Gvardiola razmišlja i o godinama ispred njega. Uprava će mu navodno obezbediti budžet od 200.000.000 evra za pojačanja. Karvahal je prototip igrača kakve Pep ceni. Mlad, dovoljno iskusan, može da pomogne i u ofanzivi poput Danija Alvesa ili Filipa Lama, bekove koji su kod Gvardiole imali ključnu ulogu.

Izabrane vesti

Samo nije lako oduzeti igrača Realu. Posebno kad taj igrač - igra. Prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt Karvahalova tržišna vrednost je 25.000.000 evra, ali teško da će Kraljevski klub pristati na toliko, iako je lane iz Porta doveo Danila za 30.000.000 evra. Nije se taj potez dopao ni Karvahalu, ali kako je uspeo da sačuva mesto u prvom timu Reala želja mu je da i ostane na stadionu "Santijago Bernabeu".

Pritom, u Engleskoj sledeće sezone stupa na snagu onaj gigantski ugovor o TV pravima, pa će kontinentalni deo Evrope svaku ponudu iz Premijer lige koristiti kao šansu da nekog očerupa.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridPrimeraPremijer ligaPep GvardiolaMančester SitiEvropaEngleskaDani Karvahal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara