"Injigo Martinez "
"Injigo Martinez "

Gvardiola u januaru stavlja poslednje dve kockice u mozaik idealnog Mančester Sitija

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.17. | 13:56

Zamena za Otamendija i Aleksis Sančez bi kompletirali idealan tim po ukusu Pepa Gvardiole

Injigo Martinez

Za dve godine u Mančester Sitiju, Pep Gvardiola je skoro u potpunosti promenio tim koji je zatekao. Doveo je novog golmana (dvojicu), jednog štopera, nove bekove, promenio skoro ceo vezni red i napad. I još malo mu nedostaje da napravi tim koji će biti poptuno po njegovom ukusu. Jedni od retkih koji su preživeli kod Pepa su David Silva, Nikolas Otamendi, Fernandinjo i Serhio Aguero.

Izabrane vesti

Startna postava koju je Pelegrini ostavio u amanet Gvardioli je izgledala otpirlike ovako: Hart - Sanja, Otamendi, Mangala, Kolarov - Fernandinjo, Ture - De Brujne, Silva, Navas - Aguero.

Danas kod Gvardiole, idealnih 11 u Sitiju izgledao ovako: Ederson - Voker, Otamendi, Stons, Mendi - Fernandinjo - D. Silva, De brujne, Streling, Sane - Aguer ili Gabrijel Žezus.

Jasno je da Pep potpuno promenio izgled timu Građana, ali nedostaju mu još neke kockice za idealan mozaik. Štoper i napadač. Zato će Gvardiola u januaru pokušati da kompletira tim po svom ukusu. Aleksis Sančez je želja još od prošlog leta kada je Arsenal odbio 70.000.000 evra. Ali s obzirom da Čileanac ne produžava ugovor koi mu ističe narednog leta i da će od 1. januara moći da potpiše predugovor bez Arsenalove dozvole, Gavrdiola je jako blizu ispunjenja te želje.

Druga želja je štoper koji će u narednim godinama činiti tandem sa Džonom Stonsom. S obzirom da je kapiten Kompani sklon povredama, Stonsov partner je najčešće Nikolas Otamendi, ali on nije Gvardiolino omiljeno rešenje. Pep bi radije drugačiju vrstu štopera i zato je tražio Laporta iz Atletik Bilbaa, ali ga je Bask odbio. Sada se Pep preorijentisao na Injiga Martineza iz Real Sosijedad i pokušaće već u januaru da dovede španskog reprezentativca za kojeg je bila zainteresovana i Barselona. On ima otkupnu klauzulu od 32.000.000 evra što nije problem za Mančester Siti.

Gvardioli se žuri jer Martinez može da pokrije i poziciju levog beka gde trenutno silom prilika igra Fabijen Delf. Veliko pojačanje Mendi je doživeo tešku povredu kolena, a kako nije imao rezervnu opciju, Gvardiola je uz levu aut-liniju prekomandovao vezistu Delfa. Sa Martinezom bi rešio problem dok se ne oporavi Mendi, a onda bi gurnuo Martineza umesto Otamendija. Uz vrlo moguć dolazak Aleksisa Sančeza na kraju sezone umesto Aguera, to bio bila idealna verzija Pepovog Sitija

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksis SančezArsenalEngleskaInjigo MartinezMančester SitiPep GvardiolaPremijer ligaPrimeraReal SosijedadŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara