Luka Rogan (©srl.rs)
Luka Rogan (©srl.rs)

Furiozni Vošin finiš: Pivotmeni najbolje karike Novosađana, buđenje Nikolića za finale

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 20:33

Super rukometna liga Srbije: Tim Borisa Rojevića posle preokreta u poslednjih 10 minuta slomio otpor Dinama - 27:25 (10:13) i igraće za 11. vezanu titulu sa boljim iz duela Metaloplastika - Partizan

Muče se rukometaši Vojvodine u finišu sezone, ali su ostali neporaženi u šampionatu, sa 2:0 u seriji su pobedili Dinamo iz Pančeva i plasirali se u finale plej-ofa gde čekaju boljeg iz duela Metaloplastika – Partizan (Šapčani vode sa 1:0).

Tim Borisa Rojevića i dalje nije onaj tim koji je igrao odlično veći deo sezone, pogotovo u Ligi Evropi. Jedva je pre šest dana na Slanoj bari, na sedmerce, slomio otpor Pančevaca, a i drugom meču polufinala plej-of, ekipa Dragana Markovića je veći deo meča vodila, ali je pala u poslednjih 10 minuta, kada su se probudili bekovi Petar Đorđić i Jovica Nikolić i od -5 početkom drugog poluvremena Lale su stigle do konačnih – 27:25.

Izabrane vesti

Pivotmeni Luka Rogan i Živan Pešić bili su najjače karike šampiona. Šutirali su ukupno 10/10 i bili tas na vagi da se šesti put u sezoni dobiju žuto-crni. Kada nije bilo rešenje, kružni napadači su nalazili rešenje na crti. Pogotovo je odličan bio Pešić koji je odigrao možda i najbolji meč ove sezone. Važnu rolu u naastavku utakmice imao je Jovica Nikolić. U prvih 30 minuta je šutirao 0/5, ali je u drugih 30 minuta postigao četiri gola, pokazao da se vraća u formu. Pre dve sezone je bio najbolji rukometaš u Srbiji, ali su ga povrede izbacile iz ritma.

Dinamo može da žali. Imao je +5 – 15:10 početkom drugog poluvremena, kada je Marko Perović iz kontre matirao Frana Lučina. Mirisalo je na iznenađenje u gradu na Tamišu. Pivotmeni Vojvodine su bili sjajni, odbrana je u finišu bila odlična, kao i Lučin na golu. Raspucao se i Petar Đorđić. Pančevcima je ponestalo snage kada je bilo najbitnije, pa su opet stali u polufinalu, kao i prošle godine.

Slična je bila utakmica kao pre šest dana u Novom Sadu. Šampion je očajno odigrao prvih 30 minuta. Prvi gol spoljna linija gostiju je postigla u 24. minutu, kada je Đorđić pogodio sa distance. Jedino je Voša prolazilo sa crte, dok je siguran penaldžija bio Vukašin Vorkapić. S druge strane, Milan Pavlović i pivotmen Ilija Bogdanović su bili raspoloženi kod domaćina, kao i krila Boris Dornjei i Marko Perović.

Dvojice desnih bekova Novosađana, Golubović i Nikolić, imali su u prvom poluvremenu šut 0/7. Ipak, u nastavku proradio je Nikolić, dok je najbolji igrač Voše Boris Puhovski u evidentnom padu forme. Bio je bez gola, a samo je jednom pokušao da ugrozi gol Pančevaca. U 53. minut je bilo 22:22, a onda sledi serija Vojvodine od 5:1, pobeda i finale plej-ofa.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Vukašin Vorkapić sa sedam golova, od toga šest sa linije sedam metara. Šest puta je pogodio Živan Pešić, a po četiri Luka Rogan, Petar Đorđić i Jovica Nikolić. Dva pogotka delo su Darka Milenkovića. Fran Lučin je imao 12 intervencija.

Kod Dinama je Marko Perović pogodio sedam puta (šest sa linije sedam metara, bez promašaja). Po četiri puta su bili precizni Ilija Bogdanović i Milan Pavlović, a po tri Boris Dornjei i Nikola Stamenković. Dva puta se u listu strelaca upisao Stefan Ilić, a po jednom Miloš Grozdanić i Radovan Ostojić. Iskusni Milan Kosanović je sakupio devet odbrana.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE, POLUFINALE PLEJ-OFA (DRUGE UTAKMICE)

Subota

Dinamo Pančevo – Vojvodina 25:27 (13:10), u seriji: 0:2

Ponedeljak

19.00: Partizan – Metaloplastika, u seriji: 0:1

***igra se na dve dobijene utakmice

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE (Ž), POLUFINALE PLEJ-OFA (DRUGE UTAKMICE)

Petak

Železničar Inđija – Jagodina 22:21 (12:9), u seriji: 2:0

Subota

Medicinar – Crvena zvezda 27:35 (10:19), u seriji: 0:2

***igra se na dve dobijene


tagovi

RK Dinamo PančevoRK VojvodinaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara