""
""

Hajnkes: Ančeloti je kriv zato što nije kupio napadača

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.17. | 16:32

Jup kaže da je Karleto loše odradio letnji prelazni rok...

Aktuelni trener Bajerna Jup Hajnkes kritikovao je svog prethodnika Karla Ančelotija za loše odrađen prelazni rok, zbog čega velikan iz Minhena sada pati. Nekada veliki strelac optužio je Karleta da je isključivi krivac što Bavarci letos nisu kupili alternativu za Roberta Levandovskog
"Trener je taj koji nije želeo još jednog top napadača", kazao je Hajnkes za Zidojče cajtung. "On je taj koji je eksplicitno rekao da mu nije potrebna zamena. I šta je klub posle takvog stava trebalo da uradi", zapitao se 72-godišnji stručnjak kome je ovo četvrti mandat u klubu. 

Izabrane vesti

Podsetimo, Hajnkes je stigao u oktobru posle teškog poraza u Parizu od Pari Sen Žermena - 0:3 i za sada ima učinak od 10 pobeda u 11 utakmica u svim takmičenjima. On je takođe podsetio na prošlosezonsku eliminaciju Bajerna iz Lige šampiona od Reala, kada u prvom četvrtfinalnom okršaju u Minhenu Leva nije igrao zbog povrede, a ni u revanšu nije bio 100 odsto spreman. Adekvatnu zamenu Ančeloti ni tada nije imao.       

Očekuje se da će Bajern u januaru hitno reagovati i na zahtev Hajnkesa angažovati još jednog napadača. Najčešće se pominje iskusni Sandro Vagner iz Hofenhajma, koji je "pod stare dane" došao i do dresa reprezentacije Nemačke... 
"Nije lako na zimu naći nekoga ko može da vam završi posao za pola sezone i ostane tu još godinu dve, da bude koristan. Zato je važno napraviti dobar plan preko leta. Evo, mi smo 2011. imali Marija Mandžukića i Marija Gomeza, a na leto smo ipak doveli i trećeg napadača - Klaudija Pizara. Kada je stigao imao je koji kilogram viška, ali brzo smo ga doterali i vratili u formu", zaključio je Jup Hajnkes koji će godinu dana kasnije Bavarcima doneti poslednju titulu prvaka Evrope.

(foto: Action Images)


tagovi

Bajern MinhenEvropaJup HajnkesKarlo AnćelotiNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara