""
""

Hart na golu mirovao, Aguero u napadu ludovao, a Kolarov iz „mrtvog ugla“ kaznio Hauarda... Siti je sam na vrhu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.08.15. | 18:55

U poslednjem meču dana Sautempton i Votford odigrali su meč bez golova...

Tri utakmice - tri pobede! I na to osam postignutih golova, dok mreža Džoa Harta i dalje miruje... Mančester Siti igra pakleno dobar fudbal na startu sezone i već na njenom početku istakao je najozbiljniju kandidaturu da sezonu završi ispred svih i posle dve godine vrati najveći engleski pehar na Etihad! Tim Manuela Pelegrinija je sa neugodnog gostovanja na Gudisonu izašao kao pobednik (2:0) i možda baš posle ovog trijumfa stavio tačku na crnu tradiciju koja je pratila duele dva kluba poslednjih godina. Naime, Siti je na poslednjih 18 gostovanja Evertonu slavio samo tri puta, uz čak deset poraza i pet remija. Ali, kako je posle tri poslednja okršaja bilans daleko uspešniji (dve pobede i remi), jasno je da je Siti iza sebe ostavio sve što je bilo i rešio da stvori jednu novu tradiciju. Onu u kojoj je Everton na strani poraženih. 

Izabrane vesti

Umeo je Everton Roberta Martineza u velikom nedeljnom derbiju tek povremeno da pripremi razgoropađenim Građanima, ali kako je vreme odmicalo, tako se samo čekao trenutak kada će gosti probiti led i zakucati loptu iza leđa Tima Hauarda. Međutim, ako je Serhio Aguero bio strah i trepet za Džona Stounsa i društvo, tako je američki čuvar mreže bio nepremostiva prepreka za izuzetno raspoloženog argentinskog golgetera, koji je već u prvom poluvremenu imao dve odlične prilike da se upiše u listu strelaca. A do kraja utakmice čak četiri! Ali, Aguera lopta danas nije slušala...

Međutim, domaćin je punih sat vremena uspešno odolevao žestokim naletima protivnika, ali jedna nesmotrena reakcija do tog trenutka besprekornog Hauarda bacila je u senku sve što je iskusni čuvar mreže uradio. Sterling je navukao dobar deo Evertonove odbrane na sebe, Kolarov je lukavo protrčao i prihvatio loptu, a onda iz „mrtvog ugla“ matirao Hauarda i najavio da će nova tri boda najverovatnije otići u Mančester.

Nije se domaći sastav lako predavao, ali nije ni uspevao ozbiljnije da pripreti Sitiju. Tačnije, sve Evertonove šanse bile su lako „raščiščene“, sve osim one koju je imao Geret Beri, kada je kapiten Vensan Kompani sa gol linije izbacio loptu i još jednom potvrdio da se nalazi u vrhunskoj formi. 

A u samom finišu utakmice usledio je potez koji je došao kao šlag na torti - rezervista Samir Nasri, koji je u igru ušao u 88. minutu, matirao je Hauarda promišljenim lob udarcem posle nepuna dva minuta na terenu i tako stavio tačku na treću vezanu pobedu Sitija u novoj takmičarskoj godini. 

Siti će na vrhu Premijer lige ostati bar do ponedeljka, kada Liverpul ima šansu da se eventualnim trijumfom protiv Arsenala izjednači po broju bodova. 

U poslednjem nedeljnom meču Votford i Sautempton odigrali su bez golova, a detalj koji bi mogao da zabrine menadžera Svetaca Ronalda Kumana, ali i Luja van Gala jeste – Sadio Mane se povredio u 25. minutu i nije mogao da nastavi utakmicu. U ovom trenutku nije poznato koliko je njegova povreda ozbiljna.

Srpski reprezentativac Dušan Tadić odgledao je utakmicu sa klupe. 

PREMIJER LIGA, 3.kolo

Subota:

Njukasl – Mančester junajted 0:0

Kristal Palas – Aston Vila 2:1 (0:0)
/Dan 71, Sako 88 – Suare 77ag/

Lester – Totenhem 1:1 (0:0)
/Mahrez 82 – Deli 81/

Norič – Stouk (1:1)
/Martin 28 – Biram Dijuf 11/

Sanderlend – Svonsi 1:1 (0:1)
/Defo 62 - Gomis 45/

Vest Hem – Bornmut 3:4 (0:2)
/Nobl 48pen, Kujate 53, Modiga 82 – Vilson 11, 28, 79pen, Pu 66/

Nedelja:

Vest Bromvič Albion – Čelsi 2:3 (1:3)
/Morison 35, 59 - Pedro 20, Dijego Kosta 30, Aspilikueta 42/

Everton – Mančester Siti 0:2 (0:0)
/Kolarov 60, Nasri 88/

Votford – Sautempton 0:0

Ponedeljak:

21.00 Arsenal – Liverpul

(FOTO: Action Images)


tagovi

votfordSerhio AgueroSautemptonSadio ManePremijer ligaMančester SitiGeret BeriEvropaEvertonEngleskaDžo HartDušan TadićAleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara