Hjuston: Kveri se nudio, ali Tipsarević pao u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.04.19. | 22:29

Srpski teniser imao set lopte u oba dela meča

Igrao je Janko Tipsarević kao u najboljim danima u Hjustonu, "nudio" mu se Sem Kveri, imao je veliku šansu za prolaz, ali u tim ključnim trenucima reket nije slušao. Američki teniser je sa dva taj-brejka eliminisao Tipsarevića u četvrtfinalu i protiv Kristijana Garina boriće se za finale – 7:6, 7:6.

Ceo prvi set je odigran ne samo bez brejkova, nego nijedan teniser nije imao čak ni brejk šansu. Kada se došlo do 6:6, znalo se da Kveri ima prednost zbog razornog servisa. Poveo je Amerikanac 2:0, pa 4:1, ali je Tipsarević napravio preokret i došao do 6:4, do dve set lopte. I tu je stao. Četiri naredna poena uzeo je Kveri i odneo prvi set.

Izabrane vesti

Srpski teniser je u drugom setu imao brejk loptu u drugom, pa u četvrtom gemu, pa brejk i set loptu na 5:4 i opet nije uspeo. I ovaj set je otišao u taj-brejk, gde je ponovo bilo drame.

Kveri je poveo 4:0, pa je Tipsarević stigao do 4:4. I tu je ponovo stao. Tri naredna poena uzeo je Amerikanac i izborio pobedu za polufinale.

Bez obzira na  poraz, Janko Tipsarević je obezbedio skok od 54 mesta na ATP listi, pa će od ponedeljka biti na 318. poziciji.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Janko Tipsarević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara