""
""

Hof mora da napadne Liverpul: Nagelsman sprema iznenađenje za Klopa

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.08.17. | 11:57

Nemački tim nema kud posle poraza u prvom duelu baraža za Ligu Šampiona. Moguć nastup Kutinja

Liverpul i Hofenhajm su prošlog utorka u Nemačkoj, u okviru baraža za plasman u Ligu šampiona, odigrali sjajnu utakmicu, u kojoj nije nedostajalo odličnih prilika, a posle koje su mnogo zadovoljniji bili Englezi. Cele prošle sezone Hofenhajm nije znao za poraz pred svojim navijačima, ali taj niz uspeha Redsi su uspeli da prekinu. Kramarić je propustio da realizuje jedanaesterac na startu utakmice za domaćina, a za goste je vodeći gol sjajno izvedenim slobodnim udarcem postigao mladi Aleksander-Arnold. Liverpul je povećao prednost u nastavku autogolom Nortvejta, a Hof je u poslednjim minutima susreta uspeo tek da ublaži poraz golom Uta.

Izabrane vesti

Liverpul je posle uspeha u Nemačkoj u susretu s Kristal Palasom upisao prvu ovosezonsku prvenstvenu pobedu. Jedini gol na susretu postigao je Mane, a Klopa pred revanš sa Hofenhajmom definitivno može da raduje činjenica da je njegova neubedljiva odbrana predvođena golmanom Minjoleom uspela da sačuva mrežu netaknutom.

Navodno je Barselona odustala od dovođenja glavne Liverpulove zvezde Kutinja, pa postoji mogućnost da on zaigra. Brazilac je dosadašnje susrete Crvenih propustio zbog navodne lakše povrede. Kod domaćina Klajn, Lalana i Ings nisu u kombinaciji za sastav. Klop je odmarao većinu svojih prvotimaca protiv Palasa, a dobijenu priliku odlično je iskoristio bek Robertsen koji bi protiv Hofenhajma mogao dobiti prednost ispred Alberta Morena.

Hofenhajmov trener nije krio nezadovoljstvo konačnim ishodom prvog susreta s Liverpulom, jer je njegov tim stvorio niz sjajnih prilika i trebalo je da postigne više od jednog pogotka. S obzirom na prošlonedeljni poraz, jasno je da Hof mora da napadne domaćina na Enfildu, jer za bilo kakvo razmišljanje o prolasku u grupnu fazu Lige šampiona Nagelsmanovi igrači moraju da postignu minimalno dva gola. U subotnjoj utakmici s Verderom Hofenhajm je ponovno imao problema s realizacijom, međutim treba napomenuti da je Nagelsman odmarao svoje glavne napadačke adute Vagnera, Gnabrija i Kramarića. U završnici susreta morao je posegnuti za njima i to mu se isplatilo budući da je Kramarić spretnim i srećnim dalekometnim udarcem osigurao pobedu.

Gosti nemaju značajnijih problema s izostancima, ali ne bi bilo čudno da Nagelsman pokuša da iznenadi Klopa ponekom promenom u početnom sastavu. Najbliži ulasku u početnu jedanaestorku od igrača koji nisu započeli prvi meč su bek Toljan i veznjak Amiri.

Kvalifikacije za Ligu šampiona:
20.45: (1,75) CSKA Moskva (3,60) Jang Bojs (4,90)
20.45: (1,67) Kopenhagen (3,50) Karabag (5,90)
20.45: (4,10) FCSB (3,40) Sporting (1,95)
20.45: (1,65) Liverpul (4,00) Hofenhajm (5,10)
20.45: (1,60) Slavija Prag (3,80) APOEL (6,00)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Evropakvalifikacije za Ligu šampionaLiverpulsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara