Humanitarni tiket u podne: Dušan Borković tipuje za Sigurnu kuću Beograd - Vesna Stanojević

Vreme čitanja: 5min | uto. 17.07.18. | 12:00

S punim gasom, i pet MOZZART parova, automobilistički maher, čistim fiksevima prelama tiket na kvoti 5,31

Prebacujemo u šestu TCR brzinu, u 769. humanitarno - kladilačkom krugu MOZZART tipovanja. Kvačilo otpušta najbolji srpski automobilista Dušan Duca Borković, pa na skali kladilačkog obrtomera stoji kvota 5,31. Naravno, množimo je sa 10.000 dinara, što je deset puta više nego što u dekadnim jedinicama množe najčešće ugrađivani instrumenti koji prikazuju broj obrtaja motora u automobilima.

Tako, posle zanimljivog poređenja sa sportsko - tehničkom komponentom zanata našeg današnjeg gosta, dolazimo na pitanje koje po ustaljenoj praksi postavljamo svakom našem gostu. Za koga Duca Borković tipuje, s namerom da uveća ukupnu sumu MOZZART donacije od  7.549.760, 00 dinara?
“Sigurnoj kući Vesne Stanojević u Beogradu”, kratko će TCR maher automobilizma, čijom karijerom ćemo se pozabaviti odmah nakon bet analizze.

Izabrane vesti

LIČNA KARTA

* ime i prezime: Dušan Borković
* datum rodjenja: 16.septembar 1984.
* mesto rodjenja: Pančevo
* visina: 207 cm
* početak karijere: 1994. godina

TITULE
* evropski sampion na kružnim stazama 2015.
* najbolji rezultat u WTCC drugo mesto na stazi Suzuka u Japanu 2014.
* trećeplasirani u Evropskom kupu turing automobila (ETCC), 2013. godine*
šampion Evrope na brdskim stazama 2012. godine
* treće mesto u Šampionatu Evrope na brdskim stazama 2011. godine
* 12 nacionalnih šampionskih titular
* tri zlatne kacige
* dijamantska kaciga (najmladji osvajač ove najveće nagrade u istoriji automobilskog sporta
* osvajač preko 250 trofeja
 

Pre svega konstatujmo, da se Borković nije mnogo zaletao. To nije tipično za srčanog vozača na stazi, jer pet čistih fiks igara, mahom na favorite znači samo jedno! Duca igra na sigurice, za prolazne partije koje znače potencijalni dobitak od 53.100 dinara.

Krenimo od Evropskog prvenstva za fudbalere do 19 godina starosti, odnosno od utakmice TURSKA M19 – ENGLESKA M19. Englezi su nakon niza od šest utakmica bez poraza, na poslednoj martovskoj utakmici, poraženi od Makedonije sa 0:2. Turci su od januara meseca izgubili od Portugalije i Finske, nerešeno igrali sa Danskom, i dobili Austriju i BiH.

„Sve sem pobede Engleza, bilo bi iznenađujuće. Dakle MOZZART dvojka, s kojom čekamo kvotu 1,55 na ovom paru“, rekao je Duca Borković, koji ove godine nastupa u TCR Evropa šampionatu, s novim timom i automobilom, marke Hjundai, u posebno homologizacijskim pravilima takmičenja prilagođenoj verziji modela “I 30N TCR”.

Vratimo se fudbalu, odnosno utakmici LEVSKI SOFIJA – VADUC. Tim iz Lihtenštajna ostvario je pred gostovanje u Bugarskoj veoma značajnu, ali za spokojstvo nedeovoljnu pobedu od 1:0 u prvoj utakmici. Poslednji poraz Vaducu je naneo Arau u Švajcarskoj sa 4:1, što je ujedno i susret s najviše golova koji je ovaj tim zadesio na proteklih pet mečeva. Levski je na istom broju susreta imao čak tri 4+ ishoda, a svavio je ukupno tri puta.

“Levski je po mom mišljenju bolji tim, pa stoga igram jedinicu”, zaključio je Borković koji ove sezone vozi za Target kompetišn ekipu.

Već smo na utakmici ŠKUPI – RENDŽERS. U drugi meč sa makedonskim Škupijem, Rendžersi ulaze sa kapitalnom prednošću koju su obezbedili sa 2:0 u prvoj utakmici. Škupiju će biti teško na stadijonu Filip II, da stigne ovu prednost, što je I logično zbog činjenične razlike u kvalitetu timova. Liga Evrope im se izmiče, što znaju Škoti, koji putuju po rutinsko okončanje zadatka u kvalifikacionoj borbi sa Škupijem.

“Ponovo dvojka, jer Rendžersi su dominirali na prvom meču, pa nema razloga da ne nastave u istom ritmu”, kladilački je zaključak automobiliste.

Idemo dalje, na utakmicu Evropskog prvenstva za mlade fudbalere između FRANCUSKE M19 i UKRAJINE M19. Ni jedan ni drugi tim nemaju poraz na minulih pet mečeva. Ukrajinci sup o sastavu svakako lošiji rival, što im naspram Francuza koji su osokoljeni osvajanjem Mundijala, ostavlja veoma slabe, gotovo minorne šanse da se nadaju čudu u susretu Grupe B. Čini se da će bunker igra biti njihov adut u gotovo nemogućoj misiji sa mladim Trikolorima.

“Jedinica na Trikolore, a kako drugačije”, kratka je poruka Duce Borkovića, koji je na TCR stazama prepoznatljiv po startnom broju 62.

Za kraj, as asfalta i oktana, baca se na meč VIDEOTON – DIDELANŽ.  Rezultat prve utakmice je 1:1. Didelanž je u prvom meču imao tek za dva procenta veći posed lopte, ali je zato znatno konkretnije napadao, o čemu svedoči skor od 8-2, po broju šuteva u okvir gola. Videoton će to na svom terenu pokušati da preokrene. S kladilačke strane medalje, veliki znak uzvika stoji kraj poslednjih pet utakmica domaćina sa GG ishodima. To pre tipovanja treba zapamtiti, kao i činjenicu da je na četiri od minulih pet utakmica Didelanža, prošlo 4+ tipovanje.

„Stavljam tačku s još jednom MOZZART jedinicom, koja u ovom momentu nosi koeficijent 1,40“, zaključio je proslavljeni automobilista, o kome ćemo zaista ukratko u narednim redovima ispričati par zanimljivih podataka.

Da li znate da je Duca Borković visok čak 207 centimetara? To je zaista neobično, za automobilistu, ali mi ne stajemo na tome. Svojevremeno smo sa Borkovićem  proveli jedan veoma dinamičan dan. Naš as ga je započeo s tenisom, koga veoma lepo igra, uverili smo se, naravno ugledajući se na velikog Novaka Đokovića čije mečeve s ushićenjem prati. Takođe, Duca voli vreme da provodi sa prijateljima, svrati na ručak do Skadarlije, i pozdravi se sa svakim navijačem namernikom. Takav je Pančevac koji TCR stazama pronosi ime svog grada, ali i zemlje koju svim srcem promoviše.

Na kraju, recimo da smo u stalnoj akciji, vođeni kompanijskim socijalno odgovornim misijama “100 terena za jednu igru”, i “Novi dresovi za nove šempione”… Bili smo na Novom Beogradu, ali u Priboju, dokazavši da je MOZZART ne samo deo naših života, nego i kompanija koja je uvek na pravom mestu, u parvo vreme. Da se ne zaustavljamo, videlo i na nedavno otvorenom terenu u Kruševcu, na terenu koji je posvećen reprezentativcu, Draganu Milosavljeviću, koji trenutno nastupa za Malagu.

Nastavljamo dalje, objedinjeni sportskim težnjama, odnosno MOZZART stilom života koji koji je zahvaljujući našim stalnim akcijama doprinosi da uslovi bavljenja sportom u svim našim sredinama iz dana u dan, postaju sve bolji.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Dušana Borkovića, dobitak će biti doniran i za Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drina, Fojnica u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 17:45 6501 LE K Levski Sofia - Vaduz ki 1 1,40
Uto 17:55 6502 LE K Shkupi - Rangers ki 2 1,40
Uto 20:15 6407 LŠK Videoton - Dudelange ki 1 1,55
Uto 17:30 6063 EPM19 Turkey M19 - England M19 ki 2 1,60
Uto 19:30 6064 EPM19 France M19 - Ukraine M19 ki 1 1,45
Ukupna kvota7,05

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelene u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaDušan BorkovićTCR

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara