"Džon Teri"
"Džon Teri"

I Čelsi “namešta“?

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.17. | 10:59

Kladioci provalili Plavce i uzeli 4.000 evra

Džon TeriFudbalski savez Engleske zvanično je zatražio objašnjenje od kladionica. Jer propisi su jasni, a Čelsi je, može biti i nesvesno, svojim delima omogućio trojici lukavih igrača da kladionice olakšaju za 4.000 evra.

Nije u pitanju nikakva prevara. Prosto, kladioci su ovaj put brže razmišljali od kladionica. Pa su, poučeni iskustvom sa oproštajnom utakmicom Didijea Drogbe, “predvideli“ da će Džon Teri na utakmici sa Sanderlendom na kraju Čelsijeve sezone izaći iz igre u 27. minutu utakmice.

Izabrane vesti

Pitanje je samo da li su predvideli ili su znali da će tako biti? Mnogi su znali. Ali samo su retki skočili do obližnje kladionice i pitali koliku bi kvotu dobili kad bi odigrali da će Teri (koji nosi dres sa brojem 26 na leđima) teren napustiti od trenutka kada je isteklo prvih 26 minuta igre, do tačno 26 minuta i 59 sekundi.

Što je najsmešnije, Teri je zbog špalira saigrača i samog izlaska sa terena, igru napustio u 28. minutu, ali su kladionice uvažile to što je "jasna ideja bila da zamena bude izvršena u 27. minutu".

I dok većina smatra da nema ničeg lošeg u Čelsijevoj nameri da legendarnom kapitenu priredi ovakav oproštaj, dežurni kritičari podsećaju na definiciju nameštanja u pravilima Fudbalskog saveza: “Nameštanje je unapred dogovaranje rezultata, postupaka ili bilo kod dešavanja tokom utakmice“.

Podsetimo, baš nedavno je golman petoligaša Satona izbačen iz fudbala zbog toga što je usred Kup utakmice sa Arsenalom pojeo pitu pošto je prethodno uplatio opkladu da će na terenu - pojesti pitu. Ali tu su prognozu kladionice same izbacile. Ovu sa Terijem nisu, već su ljubitelji sportskog klađenja sami zatražili za kvotu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiDžon TeriEngleskaEvropaPremijer ligasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara