"Srpske rukometašice"
"Srpske rukometašice"

I još jednom: Bravo devojke!

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.12.13. | 21:19

Prema izveštaju agencije Tanjug blizu 2.000 navijača pozdravilo srebrne rukometašice

Srpske rukometašiceOvacijama, pesmom i skandiranjem "Srbija, Srbija" ispred Skupštine Beograda blizu 2.000 građana (prema procenama agencije Tanjug) pozdravilo je večeras rukometne reprezentativke, osvajače srebrne medalje na prvenstvu sveta.

Na mestu gde se tradicionalno dočekuju najuspešniji srpski sportisti nakon velikih uspeha, građani su odali priznanje izabranicama selektora Saše Boškovića, koje su najpre predstavljene na skupštinskom balkonu, a potom je intonirana državna himna "Bože, pravde".
"Šampioni, šampioni", uzvikivali su navijači sa nacionalnim zastavama i obeležjima.
"Dobro veče, moja Srbijo. Ovo na našim grudima ostvarenje je naših snova, još jednom mnogo hvala na podršci. Rukomet je danas u Srbiji, naša želja ostvarena je kod kuće u Beogradu, čestitke svim devojkama iz reprezenracije", obratila se okupljenima kapiten Andrea Lekićeva, a zahvalnost publici izrazio je i  selektor Saša Bošković.
"Hvala što ste bili uz nas ovih dvadesetak dana, i dalje za reprezentaciju, i dalje za Srbiju. Imamo sjajan tim, sjajne žene i majke i najbolje rukometašice. Srbija, Srbija", uzviknuo je Bošković.

Izabrane vesti

Zvanično najbolji levi bek na planeti, Sanja Damnjanović, istakla je da nije bilo podrške navijača "ne bi bilo ni srebra".
"Ovo srebro definitivno ima zlatni sjaj. Verujem da ćemo se opet videti na ovom mestu".

Uz muzički program i omiljene pesme srebrnih rukometašica, među kojima su se posebno isticale "Nevaljala" i "Čke beogradske" brojni navijači sa decom oprostili su se od novih ljubimica nacije.

Pre izlaska na balkon Starog dvora trofejne rukometašice primio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji im je zahvalio što su ulepšale život svima u zemlji.
"Neka ovo srebro na vašim grudima sija kao zlato. Na prvom sledećem velikom takmičenuju nadam se da ćete osvojiti zlatnu medalju, da ne dolazim na finale da vas gledam tužne", kazao je, između ostalog, Nikolić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Andrea LekićrukometSanja DamnjanovićSaša Bošković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara