"Želson Martins"
"Želson Martins"

I u Srbiji više zarađuju: Real i Junajted u klinču zbog momka sa platom od 10.000 evra, Barsa je mogla da ga dovede za džabe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.16. | 11:57

To će se, naravno, uskoro promeniti

Želson MartinsIma ih bogatijih i u Crvenoj zvezdi i Partizanu. Kad britanski mediji pišu o Želsonu Martinsu posebno ističu da krilni fudbaler Sportinga u Lisabonu zarađuje “svega“ 2.500 evra nedeljno. U Premijer ligi to nije dovoljno ni da istrči na teren. Ali za momka sa Zelenortskih ostrva to je samo početak sna koji sanja ceo život.

Portugalski mediji već dugo pišu, potkrepljujući navode fotografijama skauta, da su Mančester junajted i i Real ozbiljno zagrizli za 21-godišnjeg fudbalera Sportinga, ali da su lisabonski Orlovi rešeni da odbiju te nalete zbog čega će Martinsu ponuditi novi ugovor. Isticaće 2021, ali će Želson, trenutno jedan od najmanje plaćenih igrača u svlačionici, umesto 120.000 evra godišnje zarađivati celih 700.000.

Izabrane vesti

Nenamerni sebičnjak sa Zelenortskih ostrva koji je namučio Real (VIDEO)

S obzirom da je to suma dostižna i za engleske drugoliaše jasno je da ga Sportins suštinski sprema za prodaju. Novim ugovorom otkupna klauzula će biti podignuta na 60.000.000 evra. Naravno, spustiće je lisabonski velikan, ali će svakako obezbediti dobar profit.

Uostalom, pre samo četiri godine Martins je mogao da ode bez centa obeštećenja. Sporting je za transfer Đefrena Suareza dugovao Barseloni negde oko 1.000.000 evra. Kako nije imao pare da plati dug Barsi je dato za pravo da probere po Sportingovoj omladinskoj školi. Izabrani su Edgar Le i Agostinjo Sa.

Skauti Barse prevideli su i Martinsa i Žoaoa Marija, koji je ovog leta prešao u Inter za 40.000.000 evra.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Želson MartinsSporting LisabonReal MadridPortugalEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara