""
""

Igrač kojeg žele svi! Kako? Zašto? Gde? Koliko?

Vreme čitanja: 4min | pon. 18.07.16. | 14:54

Sve navodi na to da će Portugalac biti jedan od fudbalera koji će obeležiti finiš fudbalske pijace

Od početka prelaznog roka se njegovo ime dovodi u vezu sa velikim transferom u neki od najmoćnijih klubova današnjice, ali priča nikako da se pomeri sa polazne tačke. Andre Gomeš i dalje čeka rasplet. Šampion Evrope sa Portugalijom je jedan od najtraženijih fudbalera Evrope.

Izabrane vesti

Valensija za Andrea Gomeša traži 65.000.000 što je svakako previše, bez obzira na Gomešove kvalitete i potencijal. Klub sa Mestalje je ostao bez plasman u Evropu, budžet će morati da se puni na različite načine, a Gomešova prodaja je jedna od na najboljih opcija. Valensiji on neće značiti u timu za narednu sezonu koliko bi joj značila finansijska injekcija od njegove prodaje. Španci su izabrali da se kockaju sa visinom obeštećenja koja za sada odbija i najgobatije.

Real Madrid, Barselona, Juventus i Mančester Junajted su se do sada pominjani kao buduće destinacije univerzalnog veziste.
“Novinari znaju više o mom životu od mene samog”, nedavno je rekao Gomeš.

Bilo je tu ironije, ali i istine. Portugalac je jedna od mnogobrojnih, ali i najvrednijih, marioneta Žorža Mendeša. Najmoćniji menadžer sveta ovog leta nije imao mnogo velikih transfera, u senci je Mina Rajole, a Gomeš će vrlo verovatno biti njegova najveća prodaja ovog leta. Valensija ne odustaje od fiksne kaluzule vredne 65.000.000 evra jer nikada nije razjašnjeno u kojem omeru je ona vlasnik Gomešovog ugovora, a koliko novca pripada Mendešu. Jasno je da Superagent insistira na transferu i zato ne treba da čude Gomešove reči da nije upoznat sa nastavkom karijere. Ne pita se on, nego menadžer. A upravo je Mendeš pre 11 dana zakucao na vrata Real Madrida i ponudio im Gomeša.

Daleko od toga da je Gomeš roba koju nude od vrata do vrata. Mendeš želi da zadrži dobre odnose sa Realom i zato njima nudi pravo preče kupovine. A Real već dugo vremena drži Portugalca na radaru. Španska Marka danas piše da u Realu znaju sve o mladom vezisti kojeg su pratili još dok je igrao u Benfiki. Iako se ne uklapa u Perezov model “galaktičkog pojačanje”, uklapa se u Zidanovu viziju. A pošto nije želeo da mu kupi Kantea, predsednik će u ovom slučaju morati da bude darežljiviji prema treneru koji mu je doneo titulu prvaka Evrope. Dosta zavisi i od raspleta sa Pogbom pošto Real još nije odustao iako je prilično ohladio ineters za Francuza.

Gde da Zidan stavi Gomeša? Logično pitanje s obzirom na konkurenciju u Realu…

Može bilo gde u veznom redu jer Portugalac ima talenat da pokriva više pozicija, mada se najbolje snalazi na levoj strani. Kovačić je najbliži odlasku, ali da bi Gomeš došao, Real mora da se reši još jednog veziste. Isko ili Hames Rodrigez? Zidanov favorit je Isko, Perezov miljenk je Hames. Kada se tu napravi koncenzus, i Gomeš će biti korak bliže Merengesima. Real bi smanjio cenu otkupa ubacivanjem u priču igrača poput Hesea ili Medrana. To je scenario za Real, ali ako budu mnogo otezali, Kraljevići bi mogli da izvise za portugalskog vezistu.

Večiti rival Barselona ne krije da je zainteresovana za Gomeša. Tačnije, Luis Enrike je njegov veliki fan. Problem je što klupska uprava nije toliko zagrejana kao trener. Direktor Fernandez ima druge planove. Problem je i što Barselona nema pare za Gomeša. Koliko god čudno zvučalo, Barsin budžet za plate je preopterećen i nema mesta za još visokih zarada. Ili makar nema trenutno dok se ne otarase nekih igrača koji su višak. Najveći problem je Arda Turan. Ako bi Barselona uspela da se reši njega i njegove plate, otvorila bi se vrata za dovođenje Gomeša. Zainteresovanih za Turčina ima, ali sve zavisi od njega i ako bude tvrdoglavo insistirao na ostanku, onda su Barsi vezane ruke…

Spisak potencijalnih poslodavaca se nastavlja sa Mančester Junajtedom. Poluga Žoze Murinjo - Žorž Mendeš je uvek podmazana za neki veliki transfer. Murinju bi Gomeš dobro došao, ali i tu sve zavisi od Pogbe. Tek ako Junajted i definitivno izvisi u trci za Francuza, može se očekivati dolazak Gomeša.

Portugalca iz Valensije sanja i Juventus. Već dugo vremena Stara dama steže obruč oko Gomeša. Čak je Juve i jedini klub koji je izašao sa konkretnom ponudom. Pre nekoliko nedelja su ponudili 40.000.00 evra ali su odbijeni. Rekli su da neće ići iznad toga i oni imaju dovoljno vremena da čekaju. Trenutno su zauzeti poslovima oko Pjace i Iguaina i tek kada tu bude završen posao, okrenuće se Gomešu koji bi bio poslednje veliko pojačanje u ovom prelaznom roku. Druga opcija je Nemanja Matić. Podsetimo da su već doveli Pjanića, ali im je potrebno još jedno veliko pojačanje u veznom redu pošto odlaze Pereira, Lemina i Ernanes. Tek treća opcija ako ne uspeju sa Gomešom ili Matićem je Lukas Bilja iz Lacija za kojeg bi izdvojili između 10.000.000 i 15.000.000 evra.

Na kraju, tu je i Čelsi. Pre mesec dana je izgledalo da su baš zagrizli za Gomeša, ali se u poslednje vreme taj interes ohladio. Moguće da je Konte protivnik transfera, ali ako Italijan pristane Čelsi će opet uskočiti u trku sa četiri velikana.

Valensija se i dalje trvdoglavo drži cene od 65.000.000 evra, ali svi znaju da su im pare hitno potrebne. Uspeli su da se reše Negreda ali to je samo jedan od finansijskih manevara koji moraju da izvedu. Pogtovo ako ne prodaju Škodrana Mustafija kojeg nude klubovima širom Evrope za 30.000.000 evra. Prodaja Gomeša bi zapušila sve rupe u budžetu kluba sa Mestalje. Čeka se ko će prvi da dostavi ponudu koja će naterati Špance na razmišljanje.

(FOTO: Action images)


tagovi

ValensijaŠpanijaSerija AReal MadridPrimeraPremijer ligaletnji prelazni rok 2016JuventusItalijaEvropaEngleskaČelsiAndre Gomeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara