"Ilija Petković"
"Ilija Petković"

Ilija Petković: Nema lakih proitivnika

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.02.14. | 15:31

U FSS nisu baš zadovoljni ishodom žreba u Nici

Ilija PetkovićPortugal, Danska, Jermenija i Albanija biće takmaci Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Ilija Petković, koordinator u radu fudbalske repreznetacije Srbije, upozorava da državni tim ne sme da potceni rivale u borbi za francusku vizu.
"Grupa nije za potcenjivanje, sa nama su dva ozbiljna nacionalna tima, Portugalija i Danska, jedna je bila vicešampion Evrope, a druga prvak kada smo eliminisani zbog sankcija. Danska tradicionalno igra dobro, dok je prva asocijacija na Portugaliju - Kristijano Ronaldo. Oni, međutim, imaju dosta kvalitetnih igrača. Sigurno će to biti jedna selekcija na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a sasvim druga u kvalifikacijama", rekao je Petković agenciji Tanjug, uz opasku da ni Jermeni ni Albanci neće biti lak zalogaj.

Naprotiv.
"Oba susreta sa Albanijom biće utakmice visokog rizika. Ne smemo olako da shvatimo ni Jermene. Mnogi su se nadali da ćemo završiti u možda nekoj lakšoj grupi, ali ovde nema lakih protivnika. Sve ekipe se nadaju da će se naći na EP. Kvalifkacije su nezgodno takmičenje, rizične su, nema favorita i uvek neka selekcija ispliva i naparvi iznenađenje", poručio je Petković.

Izabrane vesti

Selektor Orlova Ljubinko Drulović je za sajt UEFA kratko rekao: "Proveo sam skoro 10 godina u Portugaliji i žreb je odlučio da budemo zajedno u kvalifikacijama. Mislim da smo dobili tešku grupu".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalLjubinko DrulovićIlija Petkovićeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara