""
""

Imamo finale: Terijeri protiv Rojalsa! Premijer liga i 230.000.000 evra su nagrada

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.17. | 23:41

Muk na Hilsborou... Šefild će opet imati gradski derbi u Čempionšipu

U finalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu će igrati Reding koji je sinoć eliminisao Fulam i Hadersfild koji je večeras posle drame i penal serije eliminisao Šefild Venzdej.

Izabrane vesti

Posle remija bez golova u prvom meču u Hadersfildu, večeras je na Hilsborou bilo 1:1 posle 90 minuta borbe jorkširskih rivala koje deli samo 40 kilometara udaljenosti. U produžecima nije bilo golova, pa je finalistu odlučio penal rulet. Hadersfild je imao više sreće i pogodio četiri penala. Šefild Vezdej je dao tri...

Terijeri idu na Vembli u finale protiv Redinga gde će se boriti za istorijski plasman u Premijer ligu, ali i 230.000.000 evra koliko iznosi zarada od igranja u elitnom rangu engleskog fudbala. Sove su propustile veliku šansu i naredne sezone će se opet boriti u Čempionšipu, gde im se pridružio gradski rival Junajted.

Hadersfild je bio bliži golu u prvom poluvremenu i imao je najbolju šansu u tom delu igre kada je Izi Braun pogodio stativu.  Konačno, posle 141 minuta u dvomeču bez gola, mreža se zatresla. Posle sjajnog centaršuta Berija Banana, Stiven Flečer je reagovao u svom stilu i glavom doveo domaćina u vođstvo. Međutim, ono što je Reding sinoć uradio protiv Fulama, Šefildu nije pošlo za rukom - primili su gol u 73. minutu.

Posle centrašuta Kvanera sa desnog krila, Tom Lis je u pokušaju da interveniše ispred Velsa na petercu zatresao sopstvenu mrežu. Izjednačujući gol je potpuno šokirao domaću ekipu koja je prepustila inicijativu gostima. I ušlo se u produžetke. Forestijeri je u prvom imao dobru šansu za domaće, ali je izblokiran u poslednjem trenutku.

U penal seriji, Nemci Leve i Hefele su pogodili prva dva penala za Terijere, Vels je pogodio treći, dok je kod Šefilda Hačinson promašio prvi, a Banan i Li su pogodil u drugi i treći. U četvrtoj seriji je Mui bio precizan za goste, Hant za domaće. Pejn je imao šansu da odvede Hadersfild u finale u petoj seriji, ali je Vestvud odbranio i vratio nadu na Hilsborou. Međutim, Forestijeri je promašio sledeći penal i Hadersfild je otišao na Vembli... 

(FOTO: Action images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara