""
""

Imobile pokorio Siciliju, Destro utišao Friuli! Torino i Bolonja u sigurnoj luci, Sampdorija na mukama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.02.16. | 17:08

Palermo, Udineze i Sampdorija u ozbiljnim problemima

Torino i Bolonja konačno mogu da odahnnu. Pobedama u Palermu i Udinama, ekipe Đampjetra Venture i Roberta Donadonija došle su do veoma važnih bodova i odaljile se od opasne zone. Daleko veće muke u finišu sezone imaće Sampdorija, koja na svom terenu nije uspela da slomije otpor Atalante (0:0), pa je sada na svega tri boda udaljenosti od brobuđenog Frozinonea.

Izabrane vesti

Sjajni Čiro Imobile sa dva pogotka predvodio je Bikove na Renco Barberi (1:3). Domaći Silijanci nisu mogli da požele bolji početak utakmice, poveli su već u trećem minutu preko iskusnog Alberta Đilardina, ali je sve počelo da se menja sumjivim jedanaestercom u 17. minut, upravo nad Imobileom. Ipak, iskusnom golgeteru to nije smetalo da samo minut kasnije sa bele tačke donese svom timu izjednačenje.

Domaćim igračima je pao mrak na oči u 31. minutu, kada je nakon prodora i centaršuta Peresa, Đankarlo Gonzalez pogodio sopstvenu mrežu. Sve nade domaćeg tima, koji će u finišu sezone takođe morati ozbiljno da strepi za prvoligaški status, srtušio je Imobile sjajnom reakcijom iskosa sa leve strane.

Matija Destro postaje pravi junak Bolonje. Bivši golgeter Rome postigao je i osmi pogodak za novi tim u ovoj sezoni, koji bi mogao da bude i ključan za njegov tim u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Sve se izdešavalao u 79. minutu, kada se Destro sjajno snašao u šesnaestercu domaćina i poslao loptu iza leđa nemoćnog Karnezisa.

Sampdorija sada već ozbiljno mora da brine o opstanku. Ekipa Vinčenca Montele uzaludno je bukvalno ceo meč jurila prednost rivala, ali su na kraju mreže mirovale, pa su uspeli da sedmo meč u kojem nisu osetili slast trijumfa. Teško da će nečemu moći da se nadaju i narednog vikenda u Milanu, posle čega sledi direktan okršaj sa Frozinoneom na Luiđi Ferarisu.


SERIJA A - 25. KOLO:

Četvrtak:
Lacio - Verona 5:2 (1:0)
/Matri 44, Mauri 50, Felipe Anderson 69, Keita 82, Kandreva 90 pen - Greko 72, Toni 79/

Petak:
Karpi - Roma 1:3 (0:1)
/Lazanja 61 - Dinj 56, Džeko 84, Salah 85/

Subota:
Empoli - Frozinone 1:2 (0:1)
/Makarone 59 - Ćiofani 17, 73pen/

Kjevo – Sasuolo 1:1 (1:1)
/Birsa 29 pen - Sansone 30/

Juventus - Napoli 1:0 (0:0)
/Zaza 87/

Nedelja:
Milan – Đenova 2:1 (1:0)
/Baka 5, Honda 64 - Ćerći 92/

Sampdorija – Atalanta 0:0

Udineze – Bolonja 0:1 (0:0)
/Destro 79/

Palermo – Torino 1:3 (1:2)
/Đilardino 2 - Imobile 19pen, 69, Gonzales 31ag/

20.45: Fjorentina - Inter

(FOTO: Action images)


tagovi

UdinezeTorinoSerija ASampdorijaPalermoMatija DestroItalijaEvropaĆiro Imobile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara