"Inter"
"Inter"

Inter menja filozofiju uspostavljenu pre 108 godina!

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.11.16. | 14:35

Postaje klub koji će se isključivo fokusirati na kupovinu i podizanje isključivo italijanskih fudbalera

Inter

E da vidimo i to čudo.

Izabrane vesti

Inter menja filozofiju uspostavljenu pre 108 godina! Tačnije, odstupa od istorijske esencije, razloga zbog kojeg su se osnivači Intera odvojili od Milana te sudbonosne 1908. godine, kada su osnovali klub sa željom da i strani igrači budu prihvaćeni.

Mada je teško poverovati u tako nešto, italijanski list Korijere delo sport tvrdi da poseduje informaciju kakvu niko drugi nema. A to je da će se Inter okrenuti isključivo kupovini i razvoju italijanskih fudbalera u nameri da se klub vrati u sam vrh evropskog fudbala.

Ako se uzme da je ova informacija zaista tačna, onda iza nje stoji i jaka pozadina. Naravno, u pitanju je sve manja moć kluba da privuče kvalitetne strane fudbalere, zbog čega želi da se okrene kupovini najboljeg što finansijski slabiji klubovi imaju. Pa i da vrate one koji nisu uspeli u inostranstvu, a u Italiji su imali sasvim pristojne, ako ne i odlične utakmice. 

Korijere piše da je Inter već locirao tri mete na koje će usmeriti sav kapital koji u kasu donosi novi vlasnik, kineska kompanija Suning.

Pre svih - Mateo Darmijan. Momak koji je u Mančester junajted doveden prošlog leta od strane Luja van Gala sa željom da konačno „zašije“ rupu na desnom boku i postane jedan od stubova odbrane - nije se proslavio. Dobija šansu kod Žozea Murinja, ali najviše iz razloga što Portugalac i nema pravu alternativu. Odnosno, kvalitetnije rešenje.

Željeni trio: Berardi, Darmijan i Bernardeski

Darmijan se još od letos nalazi na listi za odstrel, a nakon poslednjih neuspeha Junajteda sve je izglednije da će se epizoda italijanskog reprezentativca završiti jeftinom prodajom i verovatnim povratkom u domovinu. Tu u priču ulazi Inter, koji želi da „počisti“ Danila D'Ambrozija i Davida Santona i konačno dobije kvalitetnog desnog beka.

Ali Junajted ne planira da se Darmijana odrekne za sumu manju od 15.000.000 evra.

Sledeći na listi je Federiko Bernardeski. Krilni napadač Fjorentine jedan je od retkih igrača u sadašnjoj postavi koji bi klubu mogao da donese ozbiljnu zaradu. Govorimo o sumi od bar 35.000.000 ili 40.000.000 evra.

Ali Inter će imati ozbiljnu konkurenciju u vidu Čelsija. Antonio Konte duže vreme prati italijanskog vezistu i želi da istog pridoda londonskoj armiji koja suvereno gazi zasad. Ali ni u Fjorentini nisu naivni, pa ne žele da izgube Bernardeskija pre narednog leta. Pošto je na 12 utakmica u Seriji A postigao šest, a asistirao kod dva gola, jasno je i zašto.

Na kraju, ofanzivna opcija koja bi trebalo konačno da pokrene stvari u ofanzivi je najbolji strelac Sasuola Domeniko Berardi. I sa njim će Inter imati „problem“. Zove se - Juventus.

Stara dama je još pre tri godine dovela Berardija u svoje redove i tu vest objavila na zvaničnom sajtu. On je brzo prosleđen Sasuolu na čuveni „partnerski ugovor“. Doduše, Juve ga se rešio u sklopu dogovora sa Sasuolom kada je kupovan Simone Zaza. S tim što je ostavljena opcija otkupa ugovora.

Dakle, Inter ima viziju kako bi tim mogao da izgleda u budućnosti. Sada još treba da iskoristi kineski džep bez dna i ostvari zamišljeno.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiDomeniko BerardiEngleskaEvropaFederiko BernardeskiFjorentinaInterItalijaJuventusMateo DarmijanPremijer ligasasuoloSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara