""
""

Inter - Milan: Miha prvi put s one strane Madonine

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.09.15. | 13:45

Prošle sezone se postavljalo pitanje: Ko je gori? Ima li boljeg u ovoj sezoni? Ima li Lige šampiona u Milanu sledeće sezone?

Ranije nego što im to odgovara i pre nego što su želeli, milanski velikani će odigrati prvi derbi u sezoni. Duhovi prošle, košmarne sezone u kojoj su poprilično obrukali jedan od najfudbalskijih gradova Evrope, visiće im nad glavom. Ovo je sezona iskupljenja i okajavanja greha. Derbi dela Madonina je zato od neobične važnost - za rukovodstva oba kluba, za trenere koji su zagrizli više nego što mogu da sažvaću i na kraju za igrače koje dobar deo nji prati glas da nisu dostoji dresova milanskih velikana.

Izabrane vesti

Prošle sezone su uglavnom pravljene paralele ko je gori: Milan ili Inter? Zato je ovoga puta još rano da se prave prognoze ko je bolji. Meč je najznačajniji za dvojicu prijatelja u trenerskim ulogama koji neće imati mnogo vremena i poverenja ako nešto krene po zlu i ove sezone. Kako znaju i umeju moraće da vrate svoje klubove među tri prvoplasirana. Da obezbede Ligu šampiona i pare koje su potrošili ovog leta.

POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA OVU UTAKMICU

Male su šanse da će oba milanska velikana uspeti da se uguraju među tri najbolja, verovatno će međusobno da se kolju za treće mesto. Zato je derbi u subotu od velike važnosti da se gradskom rivalu pokaže gde mu je mesto i da mu se nanese šteta.

Iza Milaneza je jako turbulentno leto. Crno-plavi su promenili skoro ceo tim. Mančini je kupovao kao da je na akciji u supermarketu. Samo su Handanović i Ikardi preživeli u prvoj postavi u odnosu na početak prošle sezone. Cela odbrana je promenjena, vezni red sa Kondogbijom i Melom umesto Ernanesa i Kovačića nagoveštava šta Mančini traži na sredini terena, Lajić, Perišić i Jovetić su njegov pokušaj da opet napravi „pazza Inter“. Na gol više. Crnogorac je tu jedini garant uspeha, svi ostali su „kocka“.

Crveno-crni su napravili promene u svim strukturama, od vlasničke, preko novog trenera do pojačanja u koja su uložili oko 100.000.000 evra. Sve nade Rosonera počivaju na plećima napadačkog tandem Karlos BakaLuiz Adrijano koji je nagovestio da se lepo slaže i da je najveća snaga Mihajlovićevog tima. Ipak, odbrana i vezni red i dalje su problem Milana. Romanjoli će biti na prvom velikom ispitu kao komandant odbrane. U vezi neće biti najvećeg pojačanja Bertolaćija zbog povrede, pa će najviše zavisiti od Honde. Mihajlović pravi veliki pritisak na ekipu, preuzeo je na sebe kompletan rizik od (ne)uspeha. Videćemo kako će ga svlačionica slušati...

Očekuje se Mihajlovićevih standardnih 4-3-1-2 u kojem će Baka i Luiz Adrijano biti udarne igle i od njihovog individualnog kvaliteta zavisi sudbina Rosonera. Najveća Mihajlovićeva dilema je koga da upari sa Romanjolijem u štoperskom tandemu: Elija ili Zapatu? Takođe, zbog povrede odsustvuje i solidni levi bek bek Antoneli, pa će se De Šiljo sa desne preseliti na levu stranu odbrane. Na klupi neće biti ni Meneza koji je takođe povređen. U veznom redu je u najavi iznenađenje i da će Kucka dobiti prednost u odnosu na De Jonga.

Mančini uprkos planovima u prelaznom roku koje je sproveo u delo neće krenuti sa četiri ofanzivca. Spona između veznog reda i napada bi trebalo da bude Brozović, što znači da Ljajića i Guarina očekuju uloge džokera sa klupe. Glavni problem za Mančinija predstavlja povreda Mirande kojeg bi u srcu odbrane trebalo da zameni „devojka za sve“ Gari Medel.

INTER - MILAN (20.45)
Stadion: Đuzepe Meaca
Sudija: Đanluka Roki

Inter (4-2-3): Handanović - Santon, Muriljo, Medel (Ranokija) - Kondogbija, Melo, Brozović - Perišić , Ikardi, Jovetić 
Milan (4-3-1-2): Dijego Lopez - Abate, Zapata (Eli), Romanjoli, De Šiljo - Kucka, Montolivo, Bonaventura - Honda - Luiz Adrijano, Baka 

(FOTO: Action images)


tagovi

Siniša MihajlovićSerija ARoberto ManćiniMilanItalijaInterEvropaderbi dela Madonina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara