Radža Najngolan
Radža Najngolan

Interov poraz manje brine od Radžine povrede! Lacijev klinac impresionirao sa SEDAM komada, Fenerova deca deklasirala Fulam (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.07.18. | 21:10

Sa prijateljskih mečeva širom Evrope…

Mundijal je gotovo, nacionalna prvenstva samo što nisu počela, pripremne utakmice polako dobijaju na važnosti, mada se još na osnovu njih ne možete govoriti o potencijalu ekipa. Da je tako, navijači Intera bi večeras bili u depresiji, pošto je švajcarski Sion savladao Nerazure sa 2:0 u meču u kome je Radža Najngolan potrajao do 24. minuta kada je zbog povrede morao da napusti teren.

Srećom, prema prvim informacijama nije u pitanju ništa ozbiljnije, preventive. Grč u mišiću, verovatno posledica umora. Može biti da Najngolan tokom letnjih odmora nije baš preterivao sa treninzima.

Izabrane vesti

Što se tiče same utakmice, možemo da kažemo da će Lučano Spaleti morati da malo više pažnje posveti odbrani, pošto je Inter neverovatno lako primio dva gola. Prvi posle kornera, kada je golman Danijele Padeli poleteo u prazno, pa je  Andre Luis Necke imao lak posao da loptu zakuca u nebranjeni deo mreže.

Nije se poslednja linija milanskog tima proslavila ni kod drugog gola: dupli pas ju je lako izbacio, Baltazar je bio neumoljiv.

Inače, Spaleti je ekipu na teren izveo u formaciji 4-2-3-1 sa Najngolanom, Mateom Politanom i Janom Karamoom iza Lautara Martineza. Posle povrede, Najngolana je zamenio 18-godišnji Ksijan Emers.

Kad su ostale prijateljske utakmice u pitanju, izdvojićemo još nekoliko zanimljivijih. Uglavnom one u kojima su se sastajali jači rivali, uz jedan izuzetak. Lacio već tradicionalno prvu prijateljsku utakmicu igra sa lokalnim Auronzom, rezultat ubedljivih 20:0 za Rimljane, ali nije rezultat ono što nam je privuklo pažnju, već sedam postignutih golova 21-godišnjeg Alesandra Rosija, napadača koji je proteklu sezonu proveo na kaljenju u Seriji B, u Salernitani. Nastavi li ovako možda ga Simone Inzagi ovog puta sačuva.

Inače, jedan gol za Lacijale postigao je i Adam Marušić.

Fulam Slaviše Jokanovića izgubio je od Fulama sa 0:3, a it u su mladi igrači izazvali više reakcija nego sam rezultat. Naime, Filip Koku je u Fenerovu startnu postavu uvrstio 18-godišnjeg Elifa Elmasa, dok su debitantske nastupe za prvi tim Kanarinaca upisali i njegov vršnjak Ferdi Kadioglu, te 21-godišnji Baris Alidži. Pretpostavlja se da nije slučajno, turski klubovi ovog leta neće imati baš toliko novca za razbacivanje, Fener svakako pregovara pozajmici Janika Bolasija iz Evertona, pa je negde i logično da i mladi igrači dobiju veću minutažu. Nema u budžetu kluba dovoljno novca za sve same dokazane asove.

Kokuov naslednik na mestu šefa stručnog štaba PSV-a Mark van Bomel upisao je svoj prvenac na novom radnom mestu savladavši drugog istanbulskog velikana Galatasaraj sa 3:1. Strelci su bili Stiven Bergvajn, Donjel Malen i Kodi Gakpo. Zanimljivo, njih trojica zajedno imaju 58 godina?!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Radža NajngolanMark van BomelFilip Koku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara