""
""

Interova politika „nula evra“ i ofanziva na tri top pojačanja: U igri Pastore, Mhitarjan, De Fraj, Ramires...

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.12.17. | 11:28

Tu je i obaveza cele uprave da do juna pronađe 70.000.000 evra kako bi se izmirile obaveze zbog propisa finansijskog fer-pleja...

Godine mučenja, tavorenja u proseku i rezultatskog kraha Intera pretvorile su se u sedmice probuđene nade pod trenerskom komandom Lučana Spaletija. Inter zasad dobro gura u Seriji A, na samo dva boda zaostatka je od vodećeg Napolija, a želja kompletne uprave je da klub do kraja sezone ostane na istom koloseku i bori se ravnopravno za šampionsku krunu. Zbog toga je januarski prelazni rok označen kao vreme za ojačavanje tima.

Izabrane vesti

 Renomirani milanski list Gazeta delo Sport u današnjem broju donosi strategiju klupskih moćnika za januarski prelazni rok i ofanzivu na tri top pojačanja. Kako se navodi, Inter na svom radaru drži Havijera Pastorea, Henriha Mhitarjana, Ramiresa, Stefana de Fraja, Godfreda Donsu, čak i Leona Gorecku i još nekoliko igrača.

Prema postojećim informacijama, Spaleti je nedavno imao poslovnu večeru sa direktorskim tandemom Sabatini - Auzilio, gde je predočio svoje želje za dodatno ojačavanje redova.

Kompletna transfer politika ove zime zasnivaće se na poštovanju zakona „nula evra“, odnosno da se na dovođenje igrača ne potroši ni cent. Osim toga što će se raditi na dovođenju kvalitetnih rešenja, cela uprava ima obavezu da do kraja juna obezbedi 70.000.000 evra, kako bi se ispoštovale odredbe pravila finansijskog fer-pleja i sezona završi makar na pozitivnoj nuli. To će biti dodatni kamen tereta na leđima svih ljudi u klubu, jer pored finansijske konsolidacije traži se i put do rezultatskog uspeha.

Fokus će biti na dovođenju štopera, s obzirom da Spaleti trenutno može da računa samo na trojicu igrača u srcu poslednje linije. Još od letos prvo ime je - Stefan de Fraj. U Laciju su svesni da sve više gube bitku za holandskog štopera, koji je već odbio ponudu o produžetku saradnje do 2021. godine, uz platu od 2.500.000 evra po sezoni i fiksnu otkupnu klauzulu od 27.000.000 evra.

De Fraj se trenutno nalazi između „dve vatre“ - Intera i Juventusa, ali italijanski izvori tvrde da su Nerazuri nešto bliži realizaciji transfera najviše iz razloga što će aktuelni šampion pružiti veći prostor Matiji Kaldari.

To, praktično, znači da Inter ima De Fraja u šaci za naredni jul, a ceo posao trebalo bi da završe upravo Auzilio i Sabatini. Plan je da se De Fraju ponude sledeći uslovi - ugovor na pet godina, 3.500.000 evra po sezoni, plus niz bonusa, a njegov konačni odgovor trebalo bi da dobiju do kraja 2017.

Dok se bude čekao De Frajov dolazak narednog leta, Inter će najverovatnije vratiti talentovanog Alesandra Bastonija sa pozajmice iz Atalante, gde pruža korektne partije. 

Poslednjih dana Sabatini i Auzilio su radili i na tome da se uspostavi dobar kontakt sa Pari Sen Žermenom i Mančester junajtedom oko Havijera Pastorea i Henriha Mhitarjana. U tome su uspeli!

Navodno, PSŽ i Mančester junajted imaju želju da pregovaraju sa Interom o mogućim transferima, s tim da bi milanski klub mogao da ponudi jedino „suvu“ pozajmicu. Opcije mogućnosti ili obaveze kupovine na kraju sezone ne bi mogao da stoji kao stavka, s obzirom na već pomenutu klupsku problematiku oko vraćanja duga od približno 70.000.000 evra.

Sabatini i Auzilio su bili na razgovorima u Parizu, gde su gledali i poslednju Pastoreovu utakmicu, posle čega se otvorilo novo poglavlje razgovora. Inter bi svoju šansu mogao da traži u činjenici da je Pastore nezadovoljan minutažom i da želi veći prostor za igru kako bi obezbedio mesto u avionu za Rusiju i Mundijal naredne godine. Šuška se čak i da bi Inter pokušao sa trampom Žoao Mario - Havijer Pastore, ali je prva opcija pozajmica.

Što se Mhitarjana tiče, on je svoje završio u Mančester junajtedu. Odavno nije u dobrim odnosima sa Žozeom Murinjom, koji mu je čak i rekao da može da traži novi klub i da na njega ne računa previše. U prilog tome ide i činjenica da je odigrao svega 19 minuta u poslednjih sedam utakmica. Bilo je dosta varnica na relaciji Jermena i Portugalca u poslednje vreme, zbog čega je njihov odnos pukao. Murinjo je, naime, spreman da bivšem klubu pomogne da ostvari svoje ambicije tako što će pustiti Mhitarjana, a čak i hitronogi krilni napadač ima želju da se oproba u Seriji A.

Pored Mhitarjana, Inter motri na još nekoliko stranih vezista, od kojih će samo jedan moći da dođe u januaru zbog toga što klub ima još samo jedno slobodno mesto za igrače van Evropske unije. Havijer Pastore nije u tom problemu jer poseduje italijanski pasoš.

U određenim kombinacijama je i Ramires, koga Inter takođe juri duže vreme. Međutim, čak i pored toga što je Suning vlasnik većeg dela kluba, Đengsu za koji Ramires nastupa nema nameru da Interu pusti igrača besplatno i da bi eventualna pozajmica morala da se plati. Bilo kako, Ramires i Mhitarjan poništavaju jedan drugog i obojica neće moći da dođu osim ako Inter ne obezbedi još jedno mesto za stranca. Ukoliko oba posla propadnu, Inter će pokušati sa dovođenjem najboljeg igrača Bolonje Godfreda Donse.

Možda i najteža operacija ove zime biće dovođenje Leona Gorecke iz Šalkea. Nemački reprezentativac je odavno na radaru minhenskog Bajerna, ali i Arsenala i još nekoliko klubova iz Premijer lige, ali Sabatini navodno računa na svoj uticaj kako bi ubedio mladog vezistu da dođe na stadion Đuzepe Meaca. Gorecka je interesantan najviše zbog toga što mu, kao i De Fraju, ugovor ističe narednog leta. Što znači da ni njegov potencijalni transfer u Inter ne bi bio ozvaničen sve do jula. 

Na sve to, Inter će pokušati i da overi svoj prvi plan - da Maura Ikardija učini nedodirljivim i apsolutno najplaćenijim igračem u klupskoj istoriji. Razgovori su zakazani za dane posle praznika. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaFrancuskaHavijer PastoreHenrih MhitarjanInterItalijaKinaLacioLiga 1Pari Sen ŽermenPremijer ligaRamiresSerija AStefan De Fraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara