"Ko će zameniti De Bura?"
"Ko će zameniti De Bura?"

Interove četiri struje za De Burovog naslednika! U igri 10 trenera: Tohir hoće veliko ime, Kinezi - Simeonea, Morati - Leonarda (ANKETA)

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.10.16. | 10:39

A pita se i poznati agent Kija Jorabhijan, jedan od deoničara u milanskom klubu. Na talonu

Ko će zameniti De Bura?

Frank de Bur je bivši!

Izabrane vesti

Tačnije, zvanično bi funkciju trenera Intera trebalo da napusti posle utakmice protiv Torina u sredu uveče, a praktično svakodnevno govori se o tome ko će u svoje ruke uzeti užareni krompir i preuzeti jednu od najkomplikovanijih funkcija u evropskom fudbalu. Imena kandidata ređaju se kao na traci, a upravo je ova tema unela veliki razdor u na samom klupskom vrhu. 

Prema pisanju uglednog milanskog dnevnika Gazeta delo Sport, u Interu trenutno postoje četiri struje od kojih svaka ima svog kandidata, odnosno kandidate i trenutno niko ne želi da odstupi od onoga što su zamislili. A u igri je čak deset imena! Na „zaraćenim stranama“ su Erik Tohir, Masimo Morati, Suning Grupa i poznati agent Kia Jorabhijan, kao jedan od deoničara. I oni će svoje predloge izneti na predstojećem sastanku. 

Prvi čovek Nerazura Erik Tohir želi da De Burovu poziciju zauzme veliko trenersko ime, a na njegovoj listi želja nalaze se Loran Blan, Marselo Bijelsa, Luj van Gal i Andre Vilas-Boas.

Blan je posle rastanka sa Pari Sen Žermenom slobodan čovek i već se po medijima danima pominje da samo čeka signal sa stadiona Đuzepe Meaca kako bi stigao i preuzeo funkciju. Prašina koja se podigla oko Marsela Bijelse tokom leta tek nedavno je zapravo skroz splasla. Popularni Ludak imao je usmeni dogovor sa Lacijom, ali je uporno odbijao da zvanično potpiše ugovor, jer je čekao posao na klupi Argentine, a čak se pominjao i kao rešenje kada je iz Intera odlazio Roberto Mančini. O Luju van Galu ništa se ne zna otkako je otišao iz Mančester junajteda, a doduše - pričalo se dosta i o tome da bi Holanđanin mogao u penziju. Andre Vilas Boas takođe nema angažman nakon što je završio misiju u Zenitu, a i „Mali Murinjo“ se svojevremeno već dovodio u vezu sa Interom, ali tek sada postalo je realno da bi mogao da se preseli u Milano.

Najveća želja Interovih navijača - Dijego Simeone

S druge strane kineska Suning grupa ima viziju da bi na klupu trebalo da dođe neko ko bi bio prelazno rešenje, sve dok se ne otvori prostor za dolazak Dijega Simeonea! A kao „premosnice“ pominju se - Andrea Mandorlini, Stefano Pioli i Frančesko Gvidolin. Odavno je poznato da je Simeone obećao da će jednog dana doći u svoj Inter, ali veliko je pitanje da li Nerazuri imaju vremena da čekaju do juna 2018. godine, kada Čolu zvanično ističe saradnja sa Atletikom. Jer, teško da će Enriko Serezo tek tako pustiti čoveka koji klub vratio u sam vrh evropskog fudbala. 

Legendarni predsednik iz najslavnijih dana Intera Masimo Morati lobira ka opciji da se na posao vrati nekadašnji trener - Leonardo. Brazilac je posle neuspele avanture na mestu šefa struke Nerazura napravio pauzu s trenerskim poslom, kako bi preuzeo palicu sportskog direktora u Pari Sen Žermenu. Ipak, zbog brojnih kontroverzi Leonardo je brzo završio sa Svecima, a kako se već pet godina nije bavio trenerskim pozivom - pitanje je šta bi Inter mogao da dobije od njega?

Na kraju, svoju reč na sastanku imaće i Kija Jorabhijan, koji će na sastanku kao svog kandidata predstaviti - Gusa Hidinka. Prekaljeni Holanđanin je bez angažmana još od kraja prošle sezone, kada je po drugi put napustio Čelsi. Ali on se već pokazao kao dobro rešenje za „gašenje požara“ upravo na Stamford Bridžu.

Ipak, rešenje se i dalje ne nazire. Franku de Buru su dani odbrojani i zapravo bi bilo potrebno pravo čudo da bi Holanđanin zadržao posao. A ko će ga naslediti - to će ostati veliko pitanje. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stefano PioliSerija AMasimo MoratiMarselo BijelsaLuj van GalLoran BlanKia JorabhijanItalijaInterGus HidinkFrank de BurFrančesko GvidolinEvropaErik TohirDijego SimeoneAndrea MandorliniAndre Vilas-Boas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara