Ipak je ovo druga dimenzija…

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.02.18. | 12:05

Domaći su svesni da će im za ravnopravnu borbu protiv već viđenog prvaka Engleske biti potrebna potpuna fudbalska perfekcija, mada je pitanje da li bi im i to bilo dovoljno

Ako u jednoj sezoni uzmeš meru Mančester junajtedu, zabeležiš četiri pobede u grupnoj fazi takmičenja, onda u osminu finala ne odlaziš kao autsajder. Možda bi tako i bilo da Bazel u žrebu za nokaut fazu nije izvukao Mančester Siti. Igra koju ove sezone demonstrira ekipa Đozepa Gvardiole predstavlja drugu dimenziju za mnoge klubove u Evropi, pa je to slučaj i sa ekipom Rafaela Vikija, kojoj će biti potrebno prvorazredno čudo kako bi iz daljeg takmičenja eliminisali Građane.

Da su neka druga vremena, Bazel bi imao čime da preti pred ovaj meč, ali domaćin na svom Sent Jakob Parku pre samo deset dana nije uspeo da savladana ni Lugano, pa o čemu pričati pred večerašnji okršaj. Ipak, sistem igre u domaćem prvenstvu i u Evropi se potpuno razlikuje.

Izabrane vesti

Domaći su svesni da će im za ravnopravnu borbu protiv već viđenog prvaka Engleske biti potrebna potpuna fudbalska perfekcija, mada je pitanje da li bi im i to biti dovoljno.
„Mančester Siti u osnovi nema slabosti. Oni su u stanju da promene svoju igru, fleksibilni su i mogu da odreaguju na ono što njihov protivnik uradi. Imaju kvalitet, a njihov trener se već dokazao u Barseloni i Bajernu. Reč je stvarno o neverovatno snažnom timu. Kada imamo loptu u posedu moramo da imamo hrabrosti da to iskoristimo. Sve treba da bude savršeno u svakom pogledu ukoliko želimo da napravimo veliko iznenađenje“, rekao je Viki.

Sa druge strane, Đozep Gvardiola je i te kako zna kako se pobeđuje na ovom gostovanju. Sada već davne 2008. godine sa Barselonom je na Sent Jakobu slavio sa 5:0, ali mu je sa Nebeskoplavima ovo prvo gostovanje u Bazelu.

Kao i svakog svog rivala, Katalonac izuzetno ceni i večerašnjeg protivinika, iako je svestan da bi sve trebalo da prođe onako kako je isplanirao.
Bazel u Ligi šampiona igra sa petoricom igrača u poslednjoj liniji, zabeležili su neke stvarno odlične partije tokom grupne faze takmičenja. Oni su snažni i dobro organizovani u defanzivi, ali i odlični u kontranapadima. Rekao sam svojim igračima da će biti izuzetno teško ovde, ali mi smo puni samopouzdanja. Naš motiv je da budemo bolji nego što smo bili prošle sezone, tako da želimo u četvrtfinale”, rekao je Gvardiola.

Utakmica u Bazelu poverena je iskusnom Jonasu Eriksonu, dok je revanš na Etihadu zakazan za sedmi mart.

BAZEL – MAN. SITI (20.45)

Sent Jakob Park
Kapacitet: 38.512
Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

BAZEL (3-4-3): Valčik – Lakroa, Suhi, Balanta – Lang, Fraj, Džaka, Petreta – Eljunisi, Van Volfsvinkel, Oberlan.

MAN. SITI (4-3-3): Ederson – Voker, Otamendi, Laport, Zinčenko – Fernandinjo, Bernardo Silva, David Silva – De Brujne, Aguero, Sterling.

Parovi osmine finala Lige šampiona:

Utorak, 20.45

(2,15) Juventus (3,10) Totenhem (3,80)
(7,75) Bazel (5,00) Mančester Siti (1,40)

Sreda, 20.45:

(2,95) Porto (3,35) Liverpul (2,40)
(2,45) Real Madrid (3,45) Pari Sen Žermen (2,80)

Utorak, 20. februar, 20.45:

Bajern - Bešiktaš
Čelsi - Barselona

Sreda, 21. februar, 20.45:

Sevilja - Mančester junajted
Šahtjor - Roma

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara