""
""

Irska je uspela - najbolji navijači to zaslužuju! Italijani se smeju Šveđanima, Ibri i “biskvitu”! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.06.16. | 22:55

Italija je dugo odolevala sa kombinovanim sastavom, ali je Brejdi odveo Irce u osminu finala evropskog prvenstva

Irska je uspela! Nesalomivi duh popularnih Republikanaca im je doneo minimalnu pobedu nad Italijanima i plasman u osminu finala evropskog prvenstva. Robi Brejdi je apsolutni junak Irske, pošto je njegov gol u 85. minutu srušio Azure i lansirao Irce u nokaut fazu kao jednu od najboljih trećeplasiranih ekipa. Prestigli su Švedsku u grupi, nadmašili i Turke koji su bili nadomak čudesnog plasmana u osminu finala i sada idu na Francusku u borbi za četvrtfinale.

Izabrane vesti

Uspeh Iraca je i sjajna stvar za prvenstvo pošto će njihovi navijači još ostati u Francuskoj i zabavljati nas svojim podvizima. Irski navijači su najlepši dekor ovog prvenstva. Sušta suprotnost huliganima koji su najgori deo šampionata. Zato i zaslužuju da njihovi miljenici odigraju još koji meč na prvenstvu. Zato zaslužuju onu ekstazu posle Brejdijevog gola... Ono iskreno radovanje i emociju. 

Kao što se i očekivalo, Antonio Konte je posle obezbeđenog prvog mesta u grupi, rešio da pruži šansu rezervistima u takmičarski nebitnom meču za Azure. U prvoj postavi su od standardnih prvotimaca “preživeli” samo Barzalji i Bonući, ali i to je bilo dovoljno da italijanska odbrana predstavlja nepremostivu prepreku za sve napade Iraca. 

Želja i motiv Iraca od prvog minuta nisu bili sporni. Napadali su koliko su im kvalitet i mogućnosti dozvoljavali, ali Italijani su izgledali kao neprobojan zid. U prvom poluvremenu su Irci bespomoćno pokušvali da dođu do gola Sirigua, ali je odbrana Italije savršeno dihotvala. Sve što je Irska imala je bio apel da im Hategan dosudi penal posle duela Bernardeskija i Meklina. Kako je vreme prolazilo izgledalo je da sav uloženi trud neće biti dovoljan. I da će Italijani odoleti…

Još kada je Ves Hulahan u 80. minutu propustio stopostonu šansu, delovalo je da su Irci i definitivno ostali bez osmine finala. U trenutku kada je Belgija povela protiv Švedske i kada je postalo jasno da Ibrahimović i drugari ispadaju, krenuo je ključni napad Irske. Hulahan se majstorskim centrašutem sa desnog krila iskupio za promašen zicer i pogodio u glavu Robija Brejdija koji je uleteo između Barzaljija i Bonućija. Sirigu nije istrčao na vreme i Brejdi je zakucao loptu u mrežu Azura za veliku pobedu Irske istorijski plasman u nokaut fazu evropskog šampionata.

Italijanima nije mnogo krivo. Verovatno im je i drago što su ispali Šveđani kojima ne zaboravljaju onaj “biskvit” sa Dancima iz 2004. godine u Portugalu kada su Skandinavci odigrali dovoljnih 2:2 i eliminisali Italijane. Sada su Azuri bili ti koji su odlučivali o sudbini Šveđana…

Irci idu na Francuze. Možda je vreme i da se ispravi ona nepravda iz 2009. godine kada je Tjeri Anri rukom asistirao Galasu i slomio irska srca. 


ITALIJA – R. IRSKA 0:1 (0:0)
/Brejdi 84/

Stadion: Pjer Moro u Lilu
Kapacitet: 50.186
Sudija: Ovidiju Hačegan (Rumunija)
Žuti kartoni: Sirigu, Long, Barzalji, Vord

ITALIJA (3-5-2): Sirigu – Ogbona, Barzalji, Bonuči – Florenci, Sturaro, Mota, Bernadeski (od 60. Darmijan), De Šiljo (od 82. El Šaravi) – Zaza, Imobile (od 75. Insinje).

R. IRSKA (4-4-2): Rendolf – Kolman, Dafi, Kif, Vord – Brejdi, Hendrik, Meklin, Mekkarti (od 77. Hulahan) – Long (od 90. Kvin), Marfi (od 70. Mekgidi). 


 

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Republike Irskeeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara