"Ros Mekormak"
"Ros Mekormak"

Ispali u drugu ligu, a potrošili 11.000.000 funti na jedno pojačanje

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.07.14. | 11:01

Fulam odrešio kesu za najboljeg strelca Čempionšipa uprkos ogromnim gubicima zbog selidbe u niži rang

Ros MekormakFulam je prošle sezone ispao iz Premijer lige posle dugo godina u prvom rangu engleskog fudbala. Klub sa Krejven Kotedža je imao odličnu ekipu, trošilo se i na pojačanja, dovođeni su i reprezentativci kao što je Kostas Mitroglu, ali to nije sprečilo selidbu londonskog tima u Čempionšip.

Ipak, klub čiji je vlasnik milijarder Šad Kan nije odustao od politike dovođenja skupih igrača, pa je ugovorio transfer najboljeg strelca Čempionšipa i kapitena Lidsa Rosa Mekormaka (27). On će u prestonicu Engleske stići za 11.000.000 funti.

Izabrane vesti

Prvobitna ponuda Fulama je iznosila 5.000.000 funti što su Paunovi glatko odbili, ipak, Kan je baš zapeo u uspeo da dovede igrača koji je prošle sezone postigao 29 golova u drugoj ligi Engleske te je morao da doda šest miliona više.

Koliko je ovaj potez ekipe Fulama iznenađujući vidi se po tome što je baraž meč za ulazak u Premijer ligu poznat i kao najskuplja utakmica na svetu – jer tolika je razlika u primanjima premijerligaša i timova iz druge lige.

Škot će sledeće četiri godine provesti u glavnom gradu Engleske, toliko je i proveo i u Lidsu, a pre toga je branio boje Kardifa, Matervela, Donkastera i Rendžersa.

(FOTO: Action images)


tagovi

transferi2014Ros MekormakEvropaEngleskaČempionšipFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara