Detalj sa meča u Firtu
Detalj sa meča u Firtu

Istorija u Firtu: Grojter i Dinamo bez golova posle 15 godina

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.04.19. | 20:55

Prvi put u međusobnim okršajima ovih rivala zabeležen je najnepopularniji rezultat

Propustio je Grojter Firt lepu šansu da se trijumfom odlepi još malo od opasne zone. Njegova pozicija nije ugrožena, daleko su Zeleni od borbe za opstanak u Cvajti, ali žaliće za pobedom nad borbenim Dinamom iz Drezdena barem zbog prilika koje su propustili danas u zaostalom meču Cvajte.

Nerešeni rezultat bez golova zadovoljiće trenere oba tima, ali ne i ljubitelje fudbala koji su posmatrali rušenje jedne lepe tradicije u Firtu. Naime, prvi put u 15-godišnjoj istoriji međusobnih duela ovih ekipa Grojter i Dinamo su odigrali utakmicu bez golova. Od 2004. na ovamo u prethodnih 13 međusobnih utakmica zabeležen je barem po pogodak, a večeras ništa.

Izabrane vesti

Najbolju je propustio kapiten domaćina Marko Kaliđuri koji je u 61. minutu majstorski uhvatio volej na penaltiku, ali i pogodio samo levu stativu gostujućeg gola. Dobru šansu da Grojteru donese trijumf promašio je i nekadašnji vezista Bajerna Džulijan Grin koji je dobro ciljao sa 18 metara, ali se i golman Dinama Šubert istakao dobrom odbranom u 75. minutu. 

Do pobede je lako na kraju mogao da dođe i Dinamo, a najbolju priliku za goste propustio je Ozman u 88. minutu kada je prebacio čitav gol na centaršut Eriha Berka. Dakle, golova je moglo biti, ali su se golmani potrudili da sruše lepu tradiciju. 

NEMAČKA 2 - zaostali meč

Grojter Firt - Dinamo Drezden 0:0

Foto: Screenshot


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara