""
""

Istraga je pokazala: Ferari i Fetel nisu krivi za eksploziju gume u Austriji

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.07.16. | 15:14

Tehnička komisija zvaničnog snabdevača guma u Formuli 1, italijanskog Pirelija, utvrdila je da je Fetelov pneumatik na stazi u Austriji eksplodirao zbog krhotina preko kojih je Ferarijev bolid prešao na startnom pravcu

Proizvođač guma Pireli zvanično je sproveo istragu i potvrdio da Ferari i Sebastijan Fetel ipak nisu odgovorni za eksploziju gume na Red Bul ringu. Defekt pneumatika na bolidu tima iz Maranela izazvale su krhotine na koje je vozilo naletelo na ciljnom pravcu.

Izabrane vesti

Podsećanja radi, Sebastijan Fetel je nakon 27 krugova trke u Austriji vodio, kada mu je pukao pneumatik. Relevantna činjenica u istrazi Pirelija je bila i ta što je Nemac odugovlačio sa odlaskom u boks u nadi da će sa jednom zamenom pneumatika uspeti da osvoji pobedničko postolje. Pireli je ipak potvrdio da ni njegova, uslovno rečeno preduga vožnja na istrošenom pneumatiku nije razlog njegovog pucanja.
Nije otkriven nikakav znak strukturalnog defekta na zadnjem desnom pneumatiku. Krhotine sa staze su izazvale oštećenja gazećeg sloja, a zatim i noseće konstrukcije, što je rezultovalo defektom”, stoji u izveštaju talijanskog proizvođača pneumatika.

Iznenađenje: Eksplozija zadnje gume havarisala Fetela (Video)

Sebastijan Fetel je naravno razočaran bez obzira na zvanične podatke, pošto je zbog odustajanja u Austriji u zaostatku od 57 bodova u odnosu na Niko Rozberga. Nemac se trenutno nalazi na trećem mestu u generalnom plasmanu ima jednak broj bodova kao timski kolega Kimi Rajkonen.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sebastijan FetelPireliNiko RozbergKimi RajkonenFormula 1Ferari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara