""
""

Italijo, spremi se za nešto novo! Sarijev Napoli igra paklen fudbal sa šestoricom napadača (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.10.15. | 16:55

Lider pao na krcatom San Paolu, a Napolitanci nastavili žetvu bodova i pobeda protiv najjačih timova u ligi

Nisu oni rezultati sa ispodprosečnim Empolijem prošle sezone bili slučajnost. Nisu ona četiri komada u Milanovoj mreži u prošlom kolu bili slučajnost. Mauricio Sari i Napoli „su se našli“ i taj miks je doneo koktel koji ima sve slađi ukus. Zamislite koliko sada žale u Milanu što su umesto Sarija izabrali Sinišu Mihajlovića?

Izabrane vesti

Fiorentina je nova žrtva na putu kaznene ekspedicije iz Napulja. Lider je pao na krcatom San Paolu. Ako izuzmemo onaj kiks protiv Karpija (0:0), Napoli je ekipa u najboljoj formi u Italiji. Redom su gazili Lacio (5:0), Juventus (2:1), Legiju u Ligi Evrope (2:0), Milan (4:0) i danas lider Fiorentinu - 2:1.

Zasluženo su Napolitanci danas bacili na kolena Fiorentinu. Opet su igrali sjajan fudbal kao i u prethodnim mečevima, a trener Sari je preporodio ekipu i izbrisao sivu zaostavštinu Rafe Beniteza. Napoli igra paklen fudbal. Sari je uklopio sve ofanzivne potencijale koje je imao na raspolaganju. Iza Iguaina je postrojio Hamšika, Insinjea i Kaljehona, a umesto zadnjih veznih ima dvojicu plejmejkera Alana i Žoržinja. To je ubitačan ofanzivni arsenal sa šestoricom igrača koji konstantno napadaju protivnički gol.

Lorenco Insinje igra kao besan u poslednje vreme! Verovatno je u ovom trenutku italijanski fudbaler u najboljoj formi. Tek što je počelo drugo poluvreme, Insinje je majstorskom „plasirkom“ u suprotan ugao iskoristio još lepšu asistenciju Hamšika. Fiorentina je patila i mučila se da obuzda napade domaćeg tima, ali je ipak uspela da izjednači kada je Nikola Kalinić još jednom pokazao kakav njuh za gol ima. Ipak, pravda je zadovoljena u 75. minutu. Rezervista Mertens je lansirao Iguaina pred gol Tatarušanua, a Pipita takve šanse ne propušta. Za pobedu i eksploziju oduševljenja na San Paolu. Tomović je igrao za Violu do 78. minuta. 

Ovaj Napoli može do Skudeta!

Čudesan meč na Marasiju su odigrali Đenova i Kjevo (3:2). Na kraju su Grifoni pobedili sa igračem manje, golom u 93. minutu kada je Tahcidis bacio domaće navijače u trans. Paloski je doveo Kjevo u vođstvo. Ipak, Pavoleti i Gakpe su uz pomoć slabe odbrane gostiju u roku od samo četiri minuta doneli Grifonima preokret. Magičnim golom neuništivog Serđa Pelisijea, Kjevo je izjednačio u 77. minutu i izgledalo je da će odneti bod, ali je Tahcidis u 93. postigao pobedonosni gol i najviše obradovao saigrača Džemailija koji je u 54. minutu dobio crveni karton i pretio da bude tragičar meča. Lazović i Radovanović su sa klupa odgledali meč na Marasiju. 

Sasuolo i definitivno ima recept za Rimljane. Posle boda protiv Rome u Rimu, danas je na svom terenu bacio na kolena Lacio - 2:1. Berardi je najavio trijumf golom iz penala u sedmom minutu, Misiroli je duplirao pošto mu se lopta od Baste odbila na nogu, tako da ni gol Felipea Andersona nije pomogao Rimljanima da izbegnu poraz. Basta i Milinković Savić su odigrali ceo meč za goste, a mladi vezista je zaradio i žuti karton. 

Atalanta je zgromila Karpi 3:0 i probila se na sjajno osmo mesto na tabeli. Pinilja je ovog puta dao normalan gol, ali je Papu Gomez na spektakularan način, direktnim pogotkom iz kornera obeležio pobedu Atalante.

Fešta i u Frozinoneu gde je novajlija u ligi savladao Sampdoirju (2:0) koja definitivno ne ume da igra u gostima ove sezone. Posebno je bio lep drugi gol Dionizija koji je šmekerski prebacio golmana gostiju. 

Pacini se vratio u tim Verone posle povrede i golom iz penala doneo prednost Mandrolinijevoj četi na Bentegodiju, ali je Tero u 84. minutu poravnao i spasao Udineze poraza. Boško Janković nije ulazio u igru. 

SERIJA A - 8. KOLO:

Subota:
Roma - Empoli 3:1 (0:0)
/Pjanić 56, De Rosi 59, Salah 69 - Bihel 75/

Torino - Milan 1:1 (0:0)
/Baseli 72 - Baka 63/

Nedelja:
Bolonja - Palermo 0:1 (0:1)
/Vaskez 23/

Atalanta - Karpi 3:0 (2:0)
/Pinilja 7, Gomez 43, Čigarini 63pen/

Frozinone - Sampdorija 2:0 (0:0)
/Paganini 53, Dionisi 55/

Đenova - Kjevo 3:2 (3:2)
/Pavoleti 13, Đakpe 17, Tahcidis 90 - Paloski 1, Pelisije 77/

Verona - Udineze 1:1 (1:0)
/Pacini 41pen - Tero 84/

Napoli - Fjorentina 2:1 (0:0)
/Insinje 46, Iguain 75 - Kalinić 73/

Sasuolo - Lacio 2:1 (0:0)
/Berardi 7pen, Misiroli 60 - Anderson 67/

20.45: Inter - Juventus

(FOTO: Action images)


tagovi

VeronaUdinezeSimone MisiroliSerž GakpeSerija ASerđo PelisijesasuoloSampdorijaNapoliLorenco InsinjeLeonardo PavoletiLacioKjevoItalijaFrozinoneFjorentinaFelipe AndersonEvropaDomeniko BerardiAtalantaAlehandro GomezAlberto Paloski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara