Iz Druge lige pravo na Emirate! Kad su uspeli Kante i Marez, može i biser Lorijana

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.07.18. | 13:10

Mateo Guenduzi peto pojačanje Arsenala

Zbog frizure su ga prozvali „francuski David Luiz“, zbog stila igre poredili sa Adrijenom Rabioom, međutim, teško da su u Londonu „pali“ na priče drugih. Sami su se uverili da Mateo Guenduzi vredi više od laskvih reči u otadžbini, pa su pomalo u senci drugih poslova završili transfer 19-godišnjeg centralnog veziste.

Juče lekarski pregledi, danas potpis na pet godina, vredan 8.000.000 evra, plus bonusi Lorijanu, koji kao da se specijalizovao za pravljenje igrača za velike klubove. U poslednjih osam godina najpre Loran Košćelni (Arsenal, 12.500.000 evra), Kevin Gameiro (PSŽ, 11.000.000), Vensan Abubakar (Porto, 11.200.000), Džordan Aju (Aston Vila, 12.000.000) I Rafael Gereiro (Borusija Dortmund, 12.000.000). Pokazatelj da u Bretanji znaju s talentima.

Izabrane vesti

Guenduzi je takav. Devet godina proveo je u akademiji Pari Sen Žermena, igrao za mlađe reprezentativne selekcije Francuske, kažu da ga odlikuje čvrstina u duelima i precizan pas, a baš su tu nekako Tobdžije pucale minulih sezona, jer ni Granit Džaka, ni Mohamed Elneni nisu taj kalibar, zbog čega je najpre doveden Lukas Toreira, a Mateo bi trebalo da bude zalog za budućnost.
„Talentovan je, dosta se klubova interesovalo za njega, poseduje ogroman potencijal, osetio je šta znači igrati za prvi tim minule sezone, želi da uči i napreduje“, predstavio je Unaj Emeri petog novajliju ovog leta, očigledno svestan da mora da ojača defanzivni deo tima, pa su stigli goman Bernd Leno, desni bek Stefan Lihtštajner, štoper Sokratis Papastatopulos i juče urugvajski pit bul Toreira.

Dovoljno za utisak da klub iz Londona zna šta radi. I da se sprema za novu epohu. A to što je Mateo Guenduzi došao iz ekipe koja je ispala u Drugu ligu ne tangira previše navijače Arsenala. Naprotiv, uveliko podsećaju da je Lester 2014. za male pare kupio Rijada Mareza iz tadašnjeg drugoligaša Avra (500.000 evra), i Engolo Kantea iz niskopozicioniranog Kaena (9.000.000 evra), a prodao obiojicu za zbirno više od 100.000.000 evra.
Volim da imam loptu kod sebe. Njaveći mi je kvalitet što umem da je zadržim i sigurno predam. Nadam se da ću se u Arsenalu razviti u vrhunskog fudbalera. Želim da osvajam trofeje, da se dokažem“, ambiciozan je mladi Francuz.

FOTO: www.arsenal.com


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Mateo Guenduzi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara