""
""

Izgleda da je gotovo! Borusija priznala poraz za Humelsa... Geceov povratak zavisi od mišljenja navijača!

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.04.16. | 23:21

Prvi čovek Dortmunda je večeras otvoreno progovorio o svim transferima Milionera i poručio Humelsu da nije isto osvajati titule sa Bajernom ili Borusijom i slaviti ih u Minhenu sa 3.000 navijača

Bild nije omanuo. Bild je jutros najavio, a u Dortmundu su praktično priznali da je vreme za rastanak sa Matsom Humelsom. Gostujući večeras na jednoj TV stanici, Borusijin predsednik Hans Jokaim Vacke je praktično priznao da su mu ruke vezane i da će Humels najverovatnije nastaviti karijeru u Bajernu, a da je pitanje samo koliko novca će Milioneri uspeti da izvuku od ljutog trivala iz Minhena.

Izabrane vesti

Borusija se bori svim silama da zadrži Humelsa, Gundogana i Mhitarjana, ali izgleda da je za prvu dvojicu izgubila bitku.
„Nemoguće je da zadržimo svu trojicu. Jedan od njih naredne sezone neće igrati za nas. Moramo da prihvatimo kada neko poput Matsa ko igra za Dortmund osam i po sezona i ima 28 godina razmišlja o odlasku iz kluba“, rekao je Vacke večeras.  

Vacke nema dilemu da je Bajern prvi kandidat da preotme Humelsa klubu sa Vestfalena.
„Ako ode, verovatno je to zbog Bajerna. To bi bila šteta za nas... Ali, otac mu živi u Minhenu. Majka mu je u Minhenu. Brat mu živi u Minhenu. Devojka mu je iz Minhena... U razgovorima smo sa Matsom i nije pitanje novca, već nešto drugo. Možemo da mu obezbedimo slične finansijske uslove, ali nije to poenta. Međutim, kada neko kao što je Mats izrazi želju da ode, moramo da ga razumemo.“

Borusijin čelnik pokušava da razume Humelsovu želju da se vrati u klub koji nije verovao u njega i koji ga je pustio u Dormund gde je postao jedan od najboljih štopera sveta.
„Možda misli da nije još završio sa tim klubom. Verovatnije je da će osvojiti Ligu šampiona sa Bajernom nego sa Borusijom. Ali titule sa Borusijom imaju veću težinu nego sa Bajernom. Na njemu je da odluči da li će krenuti lakšim ili težim putem. Imate igrače koji su osvojili po tri titule sa Bajernom, pa ih se niko ne seća danas. U Dortmundu se to ne može desiti. Ako osvoji titulu sa Bajernom možda će je slaviti sa 3.000 navijača na trgu u Minhenu. U Dortmundu je drugačije. To naravno ne znači da će on sigurno otići. Ako klub koji želi da ga odvede ne bude platio onoliko koliko budemo tražili, Humels ostaje kod nas jer ima validan ugovor do 2017. godine. I uveren sam da on neće imati probleme sa tim. Humels za nas ima poseban značaj, lično sam sa njim u dobrim odnosima“.

Pre tri godine godine je Dortmund „izdao“ Mario Gece i preselio se u Bajern. Nije se usrećio i sada je sve izvesnije da će napustiti Bajern, a pitanje je da li će pokušati da oživi karijeru kod fudbalskog oca Jirgena Klopa u Liverpulu ili će se kao pokajnik vratiti u Dortmund. Vacke ne krije da je to opcija.
„Bilo bi jako neprofesionalno da sada pričam o igračima Bajerna kada oni nisu na transfer listi.  Ali ako Gece bude na transfer listi, mi smo zainteresovani. Svakom našem bivšem igraču su otvorena vrata kluba. Naravno, njegov povratak zavisi od mnogih parametara jer su se mnoge stvari promenile u prethodne tri godine. Sigurno da ćemo ozbiljno uzeti u obzir stavove naših navijačima jer su oni jedini koju su uvek tu za klub i njihovo mišljenje mora da se poštuje. Mislim da oni nisu decidno protiv njegovog povratka. Uostalom, vratili su nam se i Nuri Sahin i Šinđi Kagava koji su otišli zbog većih izazova“, najavio je Vacke mogućnost povrtaka Gecea

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaMats HumelsMario GeceHans Joakim VackeEvropaBorusija DortmundBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara