"Nikola Perić"
"Nikola Perić"

Jagodina častila OFK, Radnički 1923 iznenadio na Banovom brdu

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.05.14. | 20:47

Romantičari slavili pod Đurđevim brdom, Kragujevčani šokirali Čukarički

Nikola PerićOpstanak u Superligi očigledno je veći motiv od izlaska na evropsku scenu. Barem u Srbiji. U mečevima 27. kolu koji su počeli u 19 sati "autsajderi" su šokirali favorite pa su bodovi završili u džepovima OFK Beograda i Radničkog 1923.

U ulozi žrtava našli su se Jagodina i Čukarički, a ako tome dodamo i raniji poraz Vojvodine u Ivanjici možemo da se prevarimo i steknemo utisak da se nikome ne ide u Evropu?

Izabrane vesti

Pobedu OFK-u od 2:0 pod Đurđevim brdom doneli su golovi Dejana Dražića i Aleksandra Čavrića, ali Romantičari zahvalnost duguju i Nikoli Periću, golmanu Jagodine koji je ispustio loptu i dozvolio gostima iz Beograda da stignu do inicijalne prednosti.

Za drugi gol Periću se ne može mnogo toga prigovoriti, pošto su ga saigrači ostavili na vetrometini. Golman Jagodine je uspeo da zaustavi šut Dražića, ali je bio nemoćan kada se lopta obila na nogu Čavrića.

Golman OFK Beograda Zlatko Zečević je, pak, uspeo da zaustavi šut Milana Đurića sa penala u 83. minutu.

Nezadovoljna publika u Jagodini je već na poluvremenu ekipu častila zvižducima. 

Trener Mladen Dodić pravdao se predstojećim finalom Kupa sa Vojvodinom.
"Znali smo da će Vojvodina štedeti neke igrače zbog srede i tog finala. Morali smo i mi da odigramo u ovom sastavu, jer smo bili prisiljeni zbog kartona i povreda. Bez obzira na to što smo primili dva gola, možda je ova utakmica paradoks, jer smo mi stvorili najviše šansi ovog proleća, a nismo dali ni jedan gol, pa čak nismo uspeli ni iz penala. Jedino mojim igračima mogu da zamerim na neefikasnosti, jer smo mi uvek igrali na gol više".

Pomoćni trener OFK Beograda Saša Kljajić kratko je prokomentarisao utakmicu.
"Specifični trenuci za našu ekipu. Ne samo ova utakmica, nego sve utakmice u poslednje vreme. Krenulo  je loše za nas, mogla je Jagodina da nas kazni. Ali, nama je najbitniji bio rezultat. Imamo još tri utakmice do kraja da završimo posao i osiguramo opstanak u ligi".

Kragujevčane je obradovao Filip Knećević, koji je iskoristio grešku Čuke na sredini terena, sprintom stigao do kaznenog prostora domaćina i u situaciji jedan na jedan sa Borivojem Ristićem precizno šutirao za minimalnih 1:1 na Banovom brdu.

Čuka je u nastavku pritisla gosta, stvorila nekoliko prilika, ali lopta jednostavno nije htela u mrežu Radničkog. Nije pomoglo ni isključenje kapitena gostiju Darka Spalevića u 82. minutu, pa ni to što je u nadoknadi i golman Ristić posle prekida boravio u kaznenom prostoru Radničkog.
"Nismo ostvarili zacrtan cilj, a to su bila tri boda. Imali smo dosta prilika, ali nije ovo bilo naše veče. Izgleda da ni dva poluvremena nisu bila dovoljna da postignemo pogodak", sumirao je utiske pomoćni trener Čuke Vladimir Janković, a ni ispred Radničkog se nije pojavio šef struke, već asistent Dušan Đorđević.
"Važna pobeda u borbi za opstanak. Morali smo da igramo na grešku protivnika. Značajna tri boda za nas u borbi za opstanak. Žrtvovali smo za Adamovića na kapitenu domaćih Matiću i uspeli u nameri".

Raspored u vrhu tako je ostao nepromenjen – Jagodina na koti 43, Čuka korak iza, a stepenik niže Vojvodina. Sa druge strane, situacija se drastično zakomplikovala pri dnu tabele, pa pa je fenjer sada u rukama Javor sa 24 boda, dok je Rad nešto ispred sa 25.

Radnički, Sloboda i Donji Srem imaju po 27, OFK plovi ka sigurnim vodama i posle četvrte pobede u poslednjih pet kola ima 30 bodova.

SUPERLIGA SRBIJE – 27. kolo:

Spartak – Novi Pazar 3:2 (1:1)
/Novaković 18, Kovačević 55, Radović 88 – Arsenijević 45 pen, Otašević 52/

Donji Srem – Partizan 0:5 (0:2)
/Lazović 6, Škuletić 41, Kojić 70, 78, 88/

Javor – Vojvodina 2:1 (2:1)
/Milošković 4 pen, Vidić 32 – Ivanić 21/

Voždovac – Radnički Niš 0:0

Čukarički – Radnički 1923 0:1 (0:1)
/Knežević 7/

Jagodina – OFK Beograd 0:2 (0:2)
/Dražić 28, Čavrić 44/

19.30 Crvena zvezda – Rad

Nedelja:
19.00 Napredak - Sloboda

(FOTO: Star sport)


tagovi

Nikola PerićSuperligaSrbijaRadnički KragujevacOFK BeogradJagodinaFilip KneževićDejan DražićČukaričkiAleksandar Čavrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara