"Ječmenica i Jorović"
"Ječmenica i Jorović"

Ječmenica: Nismo favoriti u meču sa Hrvaticama

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.02.15. | 09:59

Naša Fed kup reprezentacija igra sa susedskom od 16 časova

Ječmenica i JorovićU finalu kvalifikacionog turnira za baraž za popunu Druge Svetske grupe u Fed kupu, naša reprezentacija igra sa Hrvatskom od 16 časova. Meč će se održati u Budimpešti.

Susedske teniserke su na papiru bolje plasirane od naših, a toga je svesna i selektor Tatjana Ječmenica.
"Hrvatska je bolje rangirana od nas, po tome je favorit. Ali naše igračice su bile odlične u grupnoj fazi takmičenja. Ako sudimo po prethodni partijama sa turnira, motivaciji i atmosferi koja vlada u timu, mi smo spremne da stanemo na teren i da se borimo, pa šta nam bog da. Ivana i Aleksandra su se stvarno izvanredno borile. Bile su borbene  ipozitivne na terenu. Ovo je velika pobeda i veliki rezultat. Kao što je Aleksandra Krunić pred put rekla, nama je bio cilj da ostanemo u zoni u kojoj jesmo. Plasman u finale turnira je nova stepenica da probamo da se kvalifikujemo u aprilski baraž za popunu Druge Svetske grupe", istakla je Ječmenica za Žurnal.

Izabrane vesti

Strateg reprezentacije imala je samo reči hvale na račun Aleksandre Krunić i Ivane Jorović, koje su se, teže nego što se po rezultatu može videti, slavile na po dva meča koje su odigrale.
"Ivana je dobila Galfijevu sa 6:1, 6:0, ali je meč bio težak. Rezultat ne odgovara borbi koja je viđena na terenu. Mađarica je bila teška protivnica, ali je Ivana bila fantastična", završila je.

Upravo Jorovićeva je živela i trenirala sa hrvatskom teniserkom Donom Vekić, sa kojom će se sastati.
"Donu znam odlično, imala sam priliku da sa njom treniram i živim u Londonu na Akademiji. Ona je sjajna, ali u poslednje vreme je ušla u lošiji ritam. Zabeležila je nekoiko uzastopnih poraza. Čini mi se da nije u najboljoj formi, ali kada je u ritmu, veoma je opasna. Konjuhovu isto znam, ugleda se na Donu. Igra ravno kao i Vekićeva", istakla je sedamnaestogodišnja Jorovićeva.

(FOTO: Teniski savez Srbije)


tagovi

Tatjana JečmenicaSrbijaIvana JorovićHrvatskaFed Kup SrbijaEvropaAleksandra Krunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara