""
""

Juventus platio 500.000 evra za Prorokovu partiju u Menhengladbahu

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.15. | 18:58

I platiće još pola miliona za naredni meč

Mogao je brazilski vezista Ernanes skupo da košta Juventus pre dve noći u Menhengladbahu. Popularni Prorok je dobio crveni karton sredinom drugog poluvremena zbog žestokog starta i ostavio ekipu na cedilu. Juve je uspeo da odbrani bod, ali da je kojim slučaj poražen bio bi u velikoj opasnosti od eliminacije u grupi.

Izabrane vesti

Ernanesov crveni karton je možda i najbolja ilustracija njegovih loših partija. Brazilac koji je nekada blistao u Laciju, a potom razočarao u Interu, sada u Juventusu opet pokazuje slabiju stranu. Nadali su se u Staroj dami Ernanesu iz Lacija, ali su dobili Ernanesa iz Intera.

On je došao u finišu prelaznog roka kao veliko pojačanje na poziciji ofanzivnog veziste. Juventus je celog leta jurio takav tip igrača, pominjala su se mnogo imena poput Iska, Drakslera ili Gecea, a završilo se Ernanesom.

Doveli su ga iz Intera za 11.000.000 evra (u tri godišnje rata) plus još 2.000.000 evra na ime bonusa. Preksinoć u Menhengladbahu, Inter je dobio četvrtinu bonusa. Juventus će Interu morati da isplati 500.000 evra jer je Ernanes odigrao makar tri meča u Ligi šampiona. Ako odigra još jedan, Stara dama će platiti još 500.000 evra najvećem rivalu. Ukoliko Juve u naredne tri godine sa Ernanesom u timu osvoji makar jedan Skudeto, Inter će dobiti još 1.000.000 evra za bonuse.  

Reklo bi se da je Juve napravio prilično loš posao sa Ernanesom jer Brazilac od dolaska iz Intera nije pokazao ništa... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AOkserLiga šampionaJuventusItalijaInterEvropaErnanes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara