Filip Petrušev (©AFP)
Filip Petrušev (©AFP)

Petrušev o sumnjivoj odluci: Sudija izabrao da reši utakmicu sviranim faulom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 14:48

“Rekli su mi da je faul, ali on je očigledno tražio kontakt“, rekao je srpski reprezentativac

Nema mira praktično ni u jednoj seriji ovogodišnjeg četvrtfinala Evrolige. Makabi i Panatinaikos su podigli tenziju na viši nivo, a tek za nijansu manja prašina digla se posle treće utakmice između Olimpijakosa i Barselone.

Sudijska odluka da svira tri slobodna bacanja za Džabarija Parkera posle kontakta sa Filipom Petruševim u poslednjoj sekundi produžetka mnogi smatraju kontroverznom, a najteže je pala srpskom reprezentativcu koji je posle rekorda sezone u crveno-belom dresu doživeo noćnu moru...

Izabrane vesti

On je u razgovoru za Eurohoops rekao da je Džabari Parker tražio kontakt za faul.

“Rekli su mi da je faul, ali on je očigledno tražio kontakt. I bilo ga je malo, ali sam se ja odmakao unazad. Sudije su ipak odlučili da sviraju faul i tako odluče utakmicu“, rekao je Petrušev i dodao:

“Teško je, ali tako je, kako je. Imali smo mnogo prilika da završimo utakmicu, umesto da je neko drugi odluči“.

Olimpijakos je na minut i po pre kraja imao 71:66 u rukama i opet nije uspeo da zatvori meč. Barselona je uspela da odvede susret u produžetak posle ključne trojke Aleksa Abrinesa, a i u poslednjem minutu dodatka domaćin je imao tri poena prednosti, sve dok Tomaš Satoranski nije pogodio trojku i doneo novo izjednačenje... A, onda se pojavio Džabari Parker koji je dobio faul od Filipa Petruševa pri nerešenom rezultatu (80:80).

“Imali su tri otvorene trojke. To nije prihvatljivo. Ovo je plej-of i svi žele na Fajnal for. Moramo da budemo fokusirani do kraja, nema opuštanja. Moramo da završimo ovakve utakmice na pravi način. Jer, ako to ne uradimo, vidite šta se dogodi. Mi smo krivi, svako od nas može i mora da bude bolji i da igra sa više fokusa svih 40 minuta“.

Uprkos sjajnoj roli, sa 18 poena i pet skokova, označen je kao tragičar.

“Baš šteta, ali znam da mogu još bolje. Svi mogu da budu bolji u timu. Moramo da rešavamo ovo. Osećam da smo bolji tim, a mislim da i atmosfera može da bude za nijansu bolja, da nam navijači daju dodatnu dozu energije. A mi moramo da se borimo. Verujem u ovaj tim, u ceo klub, borićemo se do kraja“.

Četvrti meč igra se u četvrtak od 18.45, uz direktan prenos na televiziji Sportklub.


tagovi

Filip PetruševEvroligaKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara