"Gojko Kačar"
"Gojko Kačar"

Kačar: Voleo bih da zaigram za Republiku Srpsku, imali bi baš jak tim!

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.07.13. | 15:23

“Rado bih se odazvao pozivu da igram za reprezentaciju, naravno, pod uslovom da me selektor pozove“, rekao je fudbaler Hamburga

Gojko KačarGojka Kačara u dresu reprezentacije Srbije nismo videli još od februara 2011. godine i prijateljske utakmice sa Kiprom, prvenstveno iz razloga brojnih povreda koje su bivšeg fudbalera Vojvodine omele da napravi znatno bolju karijeru. Ipak, Kačar bi uskoro mogao da obuče opremu nacionalnog tima, ali ne Srbije, već republike Srpske. Naravno, ako FIFA bude dozvolila Fudbalskom savezu Republike Srpske da igra prijateljske utakmice... I naravno, ako bi selektor odlučio da pozove igrača Hamburga.

U intervjuu za “Glas Srpske“, Kačar je rekao da bi se vrlo rado odazvao pozivu.
“Iz medija sam saznao i podržavam tu ideju. Moji koreni su iz Republike Srpske, moj otac Sreto rođen je i odrastao u Jezeru kao i moji stričevi Tadija i Slobodan Kačar, pa sam emotivno vezan za rodni kraj mojih roditelja. Srpska bi imala odličan tim za koji bi osim mene mogli da igraju Kuzmanović, Marin, Subotić, Radović, Mesimović, Stevanović, Vranješ, Grahovac... Bila bi to odlična ekipa, ništa slabija od reprezentacija iz okruženja“, rekao je potencijalni reprezentativac Srbije.

Izabrane vesti

Gojko KačarOn je istakao da mu je jako žao što Srbija neće obezbediti plasman na Mundijal i dodao da se nada da će uskoro ponovo obući dres Orlova.
Reprezentacija je dosta podmlađena, ali su svi fudbaleri izuzetno talentovani i pokazali su da znaju da igraju fudbal. Nedostajalo nam je i sportske sreće, ali verujem da za Orlove dolaze bolji dani. Odigrao sam tridesetak utakmica za Srbiju i želim da se vratim u reprezentaciju. Hrabri me i selektor Mihajlović i verujem da ću ponovo biti reprezentativac“.

Kačar je rekao i da će uskoro biti poznata njegova sudbina u klubu, u kojem se nije baš naigrao zbog teškog preloma noge.
“Sa Hamburgom imam ugovor još dve godine. Početkom jula počinju pripreme za novu sezonu i tada ću definitivno znati svoj status u klubu. Mislim da sam bliže odlasku nego ostanku. Jedino što želim je da igram fudbal i da se dobrim igrama nametnem selektoru Siniši Mihajloviću kako bih se vratio u reprezentaciju Srbije. Meni je tek 25 godina i mislim da mnogo toga mogu da dam fudbalu“.

Za kraj, Kačar je pomenuo i svoj bivši klub, Vojvodinu.
“Nadam se da će Vojvodina uspeti da iduće sezone osvoji šampionsku titulu“, podvukao je 25-godišnji vezista.

(FOTO: MN Press)


tagovi

BiHEvropaGojko KačarHamburgHamburgerKvalifikacije za SP 2014Nemackafudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalRepublika Srpska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara