""
""

Kako će Partizan da igra u Surdulici? Ključno ime – Milan Radin

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.10.16. | 11:38

Dve opcije Marka Nikolića uoči gostovanja Radniku u 14. kolu Superlige, crno-beli bez Evertona i Vulićevića

Zadovoljstvo zbog dobrih rezultata u poslednjih mesec i po dana i briga usled zdravstvenog biltena. To je slika Partizana uoči susreta 14. superligaškog kola protiv Radnika u Surdulici (subota, 17.00, TV Arenasport 1).

Crno-beli posle današnjeg treninga odlaze na jug Srbije, u nameri da brzopotezno isprave kiks iz prethodne runde sa niškim Radničkim, mada šef struke Marko Nikolić nije u prilici da izvede najjači sastav za poslednje gostovanje u prvom krugu prvenstva.

Izabrane vesti

To se najpre odnosi na Evertona Luiza i Miroslava Vulićevića, povređene na minule dve utakmice (obojica izvrnuli skočni zglob). Možda na još nekog, iako Nikolić nije imenovao ko mu sve nije na raspolaganju.
Ulazimo u novembar, a igramo fudbal u Srbij, tu pre svega  mislim na stanje terena, u prethodnih deset dana imali smo četiri distorzije zgloba. Sve usled neravnog terena, bez protivnika, bez duela, same od sebe. Svaki korak na ovdašnim terenima predstavlja rizik za naše fudbalere. Opet, ovo je poodmakla faza sezone, povrede su i normalne“, počeo je Nikolić.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL RADNIKA I PARTIZANA

Na osnovu prikazanog protiv Žarkova u osmini finala Kupa Srbije, postoje dva načina na koji bi Partizanov strateg mogao da premosti izostanak zamenika kapitena i brazilskog motorina. Prvi je da na mesto desnog beka, kao posle povrede Vulićevića, promoviše Milana Radina, a u vezni red ubaci Sašu Ilića ili Sašu Marjanovića. A drugi, da Miroslava Bogosavca, iako je u osnovi levi bek, pošalje na suprotnu stranu, a ispred odbrane postavi Radina, novajliju iz Voždovca, kome je to prirodna pozicija.
Zadovoljan sam i izdanjem Radina i izdanjem Bogosavca od utorka. Nezavisno od toga, igrači koji sutra dobiju priliku imaju moje poverenje. Na njima je da odigraju sa dosta discipline, motiva, angažovanosti. Ono na šta ovde nemaju prava su izgovori“.

Nikolić je podsetio kako je Radnik umeo da bude „neprijatan“ rival Partizanu minule sezone. U Surdulici je od 0:2 stigao do 2:2, a u Humskoj vodio 2:0, da bi na kraju bio poražen 2:3. Otuda model igre gostujućeg tima mora da bude vanredan.
Očekujem da vidimo maksimalno angažovan i agresivan, motivisan i borben Partizan, koji zna šta hoće. Iznad svega toga disciplinovan Partizan koji je tim, a ne grupa pojedinaca. Imamo veliku populaciju navijača u tom delu Srbije, očekujem da će nam, uz one koji dolaze iz Beograda, olakšati put do tri veoma važna boda“.

Uz napomenu da je zadovljan načinom na koji se njegovi igrači ponašaju na i van terena, Marko Nikolić je upitan i šta misli o formi Uroša Đurđevića, koji je od dolaska dao dva gola u kupu i samo jedan u prvenstvu, a u međuvremenu daleko bolji učinak imao u dresu mlade reprezentacije (pet golova na svega tri meča).
Mlad je napadač, bez priprema je došao kod nas, imao je izvanredan početak i sad je red da malo odmori glavu. Šalim se za ovo poslednje, naravno. Svako ko hoće da ozbilno analizira njegov učinak mora sve parametre da uzme u obzir i bude svestan da kod takvog fudbalera mora da usled i mali pad forme. Protiv Žarkova nije igrao, osvežio se, očekujem ga u maksimalnom izdanju u Surdulici“, nagovestio je trener Partizana.

(Foto Star Sport)


tagovi

EvropaMarko NikolićMilan RadinFK PartizanSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara