"Vladimir Romanov"
"Vladimir Romanov"

Kako gazda kaže: Romanov oterao trenera jer ga nije pustio da igra protiv Barselone! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.15. | 12:35

Nekadašnji vlasnik Hartsa zahtevao je od tadašnjeg menadžera da ga uvrsti u ekipu na prijateljskom meču sa Kataloncima

Vladimir Romanov

Nekadašnji vlasnik škotskog Hartsa, litvanski tajkun Vladimir Romanov, oterao je 2007. godine tadašnjeg trenera Srca Anatolija Korobčku nakon što je odbio njegov zanimljiv zahtev.

Izabrane vesti

Poznati biznismen je želeo da ispuni san verovatno svakog iskrenog fudbalskog navijača, pa je zahtevao da bude u sastavu Hartsa, koji je te godine odigrao prijateljski meč sa Barselonom. Tada su Harts zajednički sa klupe predvodili Stiven Frejl i Anatolij Korobčka, a gazda kluba je imao ludačku ideju da se nađe na terenu kao profesionalac.

Iako Romanov nikada nije šutnuo mačku sa praga, a kamoli fudbalsku loptu, zahtevao je da bude u timu Hartsa koji je igrao protiv Ronaldinja, Anrija, Injeste i kompanije na čuvenom “Marejfildu”.
“Igrali smo sa Barselonom i bila je strašna poseta, skoro 60.000 ljudi na stadionu. Tada je Ronaldinjo bio na vrhuncu karijere, a pre utakmice Romanov mi je prišao i rekao da bi želeo da igra taj meč. Želeo je da izabrem baš njega i nije se šalio”, ispričao je Korobčka škotskim medijima.

Iskusni stručnjak kaže da je odmah odbio taj predlog.
“Rekao sam mu da ne može da igra meč bez ijednog treninga, na šta mi je on odgovorio da neću još dugo biti trener. I nije lagao, otpustio me je nedugo zatim”, seća se Korobčka.

Inače, Barsa je u tom meču slavila sa 3:1 golovima Ronaldinja i Đovanija Dos Santosa, a Korobčka je otpušten šest meseci kasnije u januaru 2008. godine.

Litvanski biznismen Romanov preuzeo je klub iz Edinburga krajem 2004. godine i vodio ga sve dok prošle godine Harts nije ušao u stečaj, nakon kojeg je izbačen u drugu ligu. Odlazak tajkuna, Srca su proslavila ovog leta povratkom u Premijer ligu Škotske.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir RomanovPrijateljske utakmiceHarts

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara