""
""

Kako se Cibona sprema za Partizan: Samo da zaustavimo njihove Amere

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.10.17. | 14:00

„Partizan dosta daje, ali i prima dosta koševa“, primetio je Slobodan Subotić

Bez kadorvskih problema košarkaši Cibone ulaze u meč šestog kola ABA lige protiv Partizana (petak, 18.00), svesni da eventualnom pobedom mogu da se probiju u vrh tabele. Svesni, naravno, i snage crno-belih.
Pred nama je teška utakmica. Partizan smo upoznali na Superkupu u Baru. Izgubili smo, iako smo dobro otvorili utakmicu (12:0) te u poslednjoj četvrtini pali. Dosta je izmenjena ekipa dolaskom Amerikanca,”, napomenuo je Slobodan Subotić, šef stručnog štaba velikana iz Zagreba.

Prema njegovim rečima, igra crno-belih značajno se pormenila dolaskom novog trenera Miroslava Nikolića.
Partizan dosta daje, ali i prima dosta koševa. Želi što pre da završi napad šutevima u kontri i za tri poena. Daju 95 koševa po utakmici, što je velika brojka. Moramo da budemo koncentrisani isključivo na odbranu i zaustavljanje njihove tranzicije i brzih šuteva“.

Izabrane vesti

Recept za pobedu?
Najveća opasnost preti od dva Amerikanca, Milera i Vilijams Gosa. Imaju slobodu kreiranja, idu jedan na jedan i tu su dosta jaki. Imaju i domaće igrače čiji su šutevi precizni, pre svega bih izdvojio Marinkovića koji je u Zadru imao osam trojki. Ako mislimo da dobijemo utakmicu moramo da odigramo na nivou na kom znamo i možemo. Ukoliko se budemo nadigravali s njima nećemo imati šanse. Trebalo bi da budemo koncentrisani svih 40 minuta“, dodao je Slobodan Subotić.

(FOTO: ABA LIGA, Cibona/Zeljko Baksaj & Gordan Lausic)


tagovi

Slobodan SubotićJadranska ligaHrvatskaCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara