Kao da neće u Ligu šampiona?! Inter se nije odlepio, Lacio se izglupirao, a Atalanta je jedina nešto dobila

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.19. | 20:10

Nastavlja se luda trka u Seriji A

Inter je imao šansu da se odlepi, cementira se na trećem mestu i zakorači u Ligu šampiona. Atalanta je imala šansu da prestigne Milan i preuzme četvrto. Lacio je imao šansu da iskoristi zicer i da potom u sredu u zaostalom meču protiv Udinezea, prestigne Romu, Atalantu i Milan. Na kraju niko nije ostavrio cilj. Kao da pomenuti ne žele u Ligu šampiona, pa prave tolike kikseve ove sezone...

U derbiju dana, Inter i Atalanta su na Meaci odigrali 0:0 što je malo ko mogao da očekuje s obzirom na fudbal koji ove sezone igra Atalanta. Ali nedostajao im je suspendovani Duvan Zapata da bi ozbiljnije ugrozili Inter. Ne samo što je on nedostajao, već je najbolji igrač Papu Gomez morao umesto njega da igra lažnu devetku i da se pomeri sa svoje prirodne pozicije čime je Atalanta izgubila i neke njegove kvalitete. 

Izabrane vesti

Iskusni Spaleti je imao Atalantu na tacni, ali nije želeo da rizikuje i da napadne koliko može. Zato i dalje nije siguran iako beži pet bodova prvim pratiocima. Da je poražen, Atalanta bi mu prišla na dva boda. 

Inter je imao bolje prilike, ali je pre svega vodio računa o svom golu. Ikardi je promašio zicer "jedan na jedan" sa golmanom Golinijem, prilike su imali Vesino, Najngolan, Politano... Doduše, i Gomez je na drugoj strani bio na milimetar od gola u jednoj šansi. 

Remi na Meaci nije umeo da iskoristi Lacio koji se opet izglupirao. Posle poraza od SPAL-a, Nebeskoplavi su danas jedva osvojili bod na svom terenu protiv Sasuola (2:2) i sa ta dva kiksa su upropastili sve ono dobro što su napravili pobedama nad Intero i Romom. Propustili su veliku šansu iako su i dalje potpuno u igri za četvrto mesto jer imaju zaostali meč protiv Udinezea, a sledećeg vikenda gostuju na San Siru.

Međutim, danas su sebe unazadili. Nisu pokazali karakter ekipe za Ligu šampiona. Iako su počeli napadački i otvoreno, iako su imali gomilu šansu, nisu uspeli da za poluvreme načnu Sasuolo i unervozili su se. A propustili su bar tri sjajne priliike. Konačno, na početku drugog poluvremena je VAR dodelio penal Laciju posle Lokatelijevog igranja rukom. Ćiro Imobile je bio siguran sa bele tačke. Ali Sasuolov odgovor je bio ekspresan. Boga je pravio dar-mar po šesnaestercu Lacija, Lirola je šutirao, a Rožerio pretvorio otpadak u gol. Očajna reakcija odbrane Lacija...

Inzagi je naredio ofnazivu, uveo Koreu i Milinković Savića sa klupe i Lacio je opet počeo da stvara šanse. Imobile i Sergej su imali sjajne prilike za 2:1, propustili su ih i stigla je kazna. U 89. minutu Berardi i Sensi izigrali kompletnu odbranu Lacija, sevnula je kontra, dva dupla pasa i završnica Berardija.

Lacio je na kraju u nadoknadi uspeo da se spasi poraza golom Lulića iz gužve posle prodora Radua. Ko zna, možda im ovaj bod donese Ligu šampiona na kraju...

SERIJA A - 31. KOLO:

Subota

Parma - Torino 0:0

Juventus - Milan 2:1 (0:1)
/Dibala 60pen, Ken 84 - Pjontek 39/

Sampdorija - Roma 0:1 (0:0)
/De Rosi 75/

Nedelja

Fjorentina - Frozinone 0:1 (0:0)
/Ćofani 81/

Udineze - Empoli 3:2 (3:2)
/De Paul 15, 41 penal, Mandragora 45 - Kaputo 11, Krunić 24/

KaljarI - SPAL 2:1 (1:1)
/Farago 3, Pavoleti 60 - Antenući 18 penal/

Inter - Atalanta 0:0 

Lacio - Sasuolo 2:2 (0:0)
/Imobile 53 penal, Lulić 90+5 - Roželio 59, Berardi 89/
20.30:  (1,30) Napoli  (5,50)  Đenova (10,00) 

Ponedeljak

20.30:  (1,45) Bolonja (4,20) Kjevo (8,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

Ćiro ImobileDomeniko BerardiSenad Lulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara