""
""

Kao po navici: Đoković samleo Šardija!

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.05.14. | 15:16

Dvojica tenisera ukupno su se sastala devet puta, a svaki je dobio upravo srpski as

Do trećeg kola za svega sat i 33 minuta igre! Novak Đoković je kao od šale preslišao Žeremija Šardija i slavio sa 3:0 u setovima (6:1, 6:4, 6:2), čime je obezbedio plasman u treće kolo Rolan Garosa. A tamo će čekati boljeg iz duela Marina Čilića i Tobijasa Kamkea. 

Izabrane vesti

Noletu nije trebalo dugo vremena da slomi otpor rivala. Posle tri gema u kojima su oba tenisera bili sigurni, Đoković je brzinski počistio rivala i uzeo brejk. Koji je, uz malo muke, potvrdio u petom gemu.

Šardi je u tim trenucima bio u potpunom psihičkom padu, što je srpski teniser iskoristio i dokrajčio Francuza za svega 25 minuta igre i poveo sa 1:0 u setovima.

Đoković je u istom ritmu nastavio meč, kada je servis greške Šardija pretvorio u treći brejk na meču. Ipak, Šardi je uz dosta sreće vratio istom merom, ali je Noletov ekspresni odgovor doneo treći brejk u nizu na startu drugog seta.

I upravo je to bio prelomni momenat drugog seta, s obzirom da je drugi teniser sveta odradio rutinski posao do kraja, pretočio sve svoje servise u dobijene gemove i sa 6:4 dobio drugi set.

Treći set je počeo identično kao i prethodni. Tri vezana brejka, dva u korist Đokovića, takođe uz potvrdu na svoj servis za brzih 3:1.

Pokušao je Šardi da se u petom gemu izvuče i produži meč, ali mu to nije pošlo za rukom. Srpski as došao je do novog brejka, trećem u odlučujućem setu, iskoristivši tek treću brejk loptu, poveo sa 4:1 i tu je praktično bio kraj. Do kraja je Nole odigrao sa pola gasa, ispresecao protivnika i obezbedio plasman u narednu rundu.

 

Ovo je bio deveti susret dvojice tenisera, a svih devet do sada dobio je upravo Novak Đoković.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žeremi ŠardiRolan GarosNovak ĐokovićFrancuskaEvropaatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara